Annonce
Fyn

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

De første i Middelfart Kommune blev vaccineret 31. december på Ældrecenter Skovgade i Middelfart. Foto: Mads Dalegaard
Lige nu hører beboere på bosteder til i den 12. gruppe, der står til at modtage vaccinen, men det kan ændre sig, mener sundhedschef i Middelfart Kommune Jeanette Rokbøl.
Annonce

Middelfart: Fredag offentliggjorde Sundhedsstyrelsen en vaccinationskalender, der fortæller mere om, hvilke borgere der prioriteres først, og hvornår hver gruppe kan forvente at få det første stik.

Her deles borgerne ind i 12 kategorier, hvoraf den sidste, der formentlig vil kunne komme til i midten af april, dækker over alle borgere mellem 16 eller 18 og 65 år, der ikke er i øget risiko eller har en samfundskritisk funktion.

Siden har en læser, Birgitte Hansen, spurgt Fyens Stiftstidende i Middelfart, hvornår man kan regne med, at beboere på de kommunale bosteder får vaccinen mod covid-19.

- Jeg er tvillingesøster til en borger på Guldregnen i Middelfart. Vi er født i 1965 og har stort set ikke set hinanden siden marts, da bostedet ikke må lukke nogen ind. Hvornår får Guldregnens beboere mulighed for at få vaccinen, lyder det.

Guldregnen er et botilbud til borgere over 18 år med "betydelig psykisk funktionsnedsættelse og særlige sociale problemstillinger", som Middelfart Kommune formulerer det.

Status er i øjeblikket, at alle beboere på Guldregnen og andre lignende bosteder hører til i gruppe 12 og altså puljes med yngre borgere, der ikke er i øget risiko.

Til gengæld er der mulighed for, at beboerne kan komme i en anden gruppe, hvis deres læge henviser til det.

Det forklarer Jeanette Rokbøl, der er sundhedschef i Middelfart Kommune.

Hun fortæller dog, at der i øjeblikket finder en debat sted, fordi flere interessegrupper er utilfredse med Sundhedsstyrelsens prioritering af bostederne.

Her er Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender.

Det skrev Fyens Stiftstidende også om fredag, hvor LEV i Odense rejste en kritik.

- Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at være klar, hvis der bliver sagt go (og beboere på bosteder kan blive vaccineret tidligere, red.), siger Jeanette Rokbøl og fortsætter:

- Vi er i gang med at undersøge, hvem der gerne vil vaccineres og også hente samtykke for de beboere på bostederne, hvor der er værger, og beboerne ikke selv kan sige ja tak.

Sundhedschefen fortæller, at det arbejde blev sat i gang fredag.

- Så hvor mange vi har nået at henvende os til, kan jeg ikke svare på. Men vi er i gang med det. Jeg forventer, at vi sidst på ugen (uge 2, red.) har indhentet samtykker og interessetilkendegivelser fra alle, lyder det.

Jeanette Rokbøl forklarer desuden, at dokumenterne indhentes fra alle bosteder i Middelfart Kommune - dog ikke de private.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Sport

Tæt - med SUS Nyborg tabte igen

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce