Annonce
Fyn

Boost til ny branche: En million til at styrke medicinsk cannabis på Fyn

Spectrum Therapeutics i Stige producerer medicinsk cannabis i form af tørrede blomster. Forventningen var, at produktet for længst var på det danske og europæiske marked, men endnu venter Spectrum Therapeutics på en essentiel godkendelse fra Lægemiddelstyrelsen. Indtil den godkendelse falder, producerer virksomheden til lager. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Erhvervsfremmestyrelsen støtter den nye branche med et tilskud, som Odense Kommune matcher med en million.
Annonce

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse giver Odense Kommune et tilskud på en million kroner, som øremærkes medicinsk cannabis og at styrke den nye branche på Fyn.

Flere store virksomheder har etableret sig og er i gang med produktion af medicinsk cannabis på Fyn, og milliontilskuddet skal være til at løfte samarbejdet på tværs af branchen og på tværs af både nye og allerede etablerede virksomheder.

Pengene er givet som en del af de Decentrale Erhvervsmidler 2020, og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over støtten til en branche, der er spået stort vækst og mange arbejdspladser, ikke mindst på Fyn.

Bredt samarbejde i medicinsk cannabis

Pengene fra Erhvervsfremmestyrelsen, som suppleres med en milion kroner fra Odense Kommune, skal gå til at:

- Identificere barrierer og finde løsningsmodeller for at løfte væksten.

- Indsamle og dele viden for at styrke branchens samarbejde.

- Undersøge mulighederne for at lave et startup-program for nye virksomheder i cannabisbranchen.

Odense Kommunes forslag er bakket op af både lokale og nationale parter - herunder Aurora Nordic, Spectrum Therapeutics og Schroll Medical, der alle producerer medicinsk cannabis. '

Der er ligeledes opbakning fra bla. Erhvervshus Fyn, Klinisk Cannabis Forum og fra Vækstfonden.

Alle parter bliver samlet i en styregruppe.

- Odense og Fyn har udviklet sig til et stærkt nationalt centrum for produktionen af medicinsk cannabis, som har et stort potentiale til at skabe arbejdspladser og vækst. Det har vi ekstra meget brug for i denne coronatid, siger borgmesteren.

- Jeg er glad for, at Erhvervsstyrlesen med sin bevilling tydeligt tilkendegiver, at man også uden for Fyn kan se de muligheder, vi har skabt.Nu glæder vi os til at samle partnerne på området og løfte den indsats, vi allerede har sat i gang, lyder det fra Peter Rahbæk Juel, der ligesom alle andre stadig venter på, at de fynske cannabisproducenter får et produkt på det danske marked.

Annonce

Vigtig rapport i november

Pengene fra Erhvervsfremmestyrelsen er givet i en 50-50-ordning, og derfor er forudsætningen, at Odense Kommune mathcer beløbet med en million. Odense Kommune har med Medical Cannabis Fyn på vegne af hele Fyn siden 2019 stået for at fremme og støtte den nye branche, hvis ramme er en fire-årig forsøgsordning, som løber til udgangen af 2021.


Jeg er glad for, at Erhvervsstyrelsen med sin bevilling tydeligt tilkendegiver, at man også uden for Fyn kan se de muligheder, vi har skabt.

Peter Rahbæk Juel


Endnu er der ingen, der kender fremtiden for forsøgsordningen, som blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, og de store cannabisvirksomheder har mange gange presset på for at få en afklaring af fremtiden og ikke mindst af, om de har sikker grund under deres millioninvesteringer. I løbet af november er der bebudet en evalueringsrapport, som skal klæde folketingspolitikerne på til at tage en beslutning om, hvad der skal ske med forsøgsordningen.

Forudsætningen for at få et dansk produkt på det danske marked er en afgørende godkendelse fra Lægemiddelstyrelsen, og den godkendelse er endnu ikke faldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce