Annonce
Søsiden

Bonavista er tilbage: Tilbyder nu sejlture fra Marstal

Tre glade museumsfolk om bord på Bonavista undervejs Svendborg-Marstal: Nationalmuseets skipper Martin Andersen (tv.), direktør David Thygesen-Tashev, Marstal Søfartsmuseum og fartøjsschef mm. Peter Henningsen, Nationalmuseet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Alla kan mod betaling få en to timers sejlads i Nationalmuseets skonnert. Eller et gratis om bord-besøg. Bonavista sejler videre torsdag og kommer igen til august.

DET SYDFYNSKE ØHAV: Bonavista er tilbage i Marstal.

Nationalmuseets re-byggede skonnert fra 1914 blev folkerigt modtaget fredag aften, efter at have forladt basen i Holbæk og gjort et mellemstop i Svendborg.

For første gang siden renoveringen fra 2008-2019 tilbydes publikum nu sejlture fra Marstal. Bonavista sejler søndag eftermiddag plus alle aftener til og med onsdag. Billetter til 200 kr for to timers sejlads kan købes gennem Marstal Søfartsmuseum.

Annonce

Når Bonavista ligger i havn, er der gratis adgang om bord.

At Bonavista kan rykke for vind, fik skipper Martin Andersen og hans besætning vished for under sejladsen fra Holbæk til Svendborg:  - Vi overhalede flere af bådene i kapsejladsen Sjælland Rundt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Efter sejlads i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe sidst i juli kommer Bonavista tilbage til Marstal den første uge i august og tilbyder igen ture med betalende gæster.

Sommerens to Marstal-besøg er en forløber for en mere permanent ordning , der er aftalt mellem de to museer til at træde i kraft næste sommer. Udgangspunktet er, at Bonavista ligger i Marstal i juli for chartersejlads og andre indtægtsgivende formål. Skulle behovet vise sig mindre end de fire uger, kan perioden afkortes.

Når Bonavista er i Marstal, står Nationalmuseet for drift og bemanding, mens søfartsmuseet time-chartrer skonnerten og selv skal skaffe sig indtægter til finansiering af lejen af skibet.

Undervejs Svendborg-Marstal måtte de medsejlende, tidligere museumsleder Erik Kromann og Kristian Hansen fra Marstal Søfartsmuseum agere hjælpemandskab i Bonavistas RIB, da en sejler var grundstødt i Mørkedybet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Marstal-museets charterpris kendes ikke. Fagfolk skønner, at den er omkring 10.000 kr om dagen incl. skipper Martin Andersen og den to mands besætning.


- Vi er meget glade i dag efter at have fået en god aftale med Marstal Søfartsmuseum og for, at vi nu kan tilbyde sejladser fra Marstal.

Peter Henningsen, museumschef, Nationalmuseet


For ikke at skabe konkurrenceforvridning i branchen, skal den stateejede Bonavista følge markedprisen, understreger museumschef Peter Henningsen:

- Vi er meget glade i dag efter at have fået en god aftale med Marstal Søfartsmuseum og for, at vi nu kan tilbyde sejladser fra Marstal. Det er en stor dag for os.

To Marstal-hjemmehørende fartøjer - m/f Ærøxpressen og skonnerten Bonavista. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Om bord undervejs i Mørkedybet lyder der også gode ord fra David Thygesen-Tashev:

- Foruden billetsalg til enkeltpersoner arbejder vi også på at få nogle større aftaler i stand. Jeg er optimistisk, siger Marstals museumsdirektør.

- Vi har fået en god aftale om Bonavista, lød det samstemmende fra direktør David Thygesen-Tashev (tv.), Marstal Søfartsmuseum og museumschef Peter Henningsen, Nationalmuseet. Under sejlads Svendborg-Marstal var David Thygesen-Tashev iført sin Panama T-shirt. Ikke tilfældigt: - Bonavista blev søsat samme år Panama-kanalen blev indviet, forklarede museumsdirektøren. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter branden: Hovedbygning på Bjørnemose Gods bliver genopført for 30 millioner kroner - og ejernes humør er i top

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Hospice-leder går på pension: - Man skal turde at tale om døden

Debat For abonnenter

Ærø har brug for de unge fra eksilet

Søsiden

Erna er født grøn, men navnet fik hun først i pensionsalderen

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Langeland For abonnenter

- På et tidspunkt kommer franskmændene og køber jord i Danmark: Langelandsk vin lever i bedste velgående Tranekær

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Søsiden

Se billeder fra præmie-show: Øhavs-skonnerter toppede i Fyn Rundt

Svendborg

Farvel og tak, 5700 Summer: Stor billedserie fra de sidste koncerter

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Sport

OB fik vist sin grænse: Der var den kølige klasse til forskel

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Værtshus havde plus i første regnskab, mens bagerbutikken satte penge til

Faaborg-Midtfyn

Ét læserønske er borgmesteren åben for: - Det er ikke første gang, jeg hører om det

Annonce