Annonce
Svendborg

Bomberyddere tilkaldt til Svendborg: Mystiske genstande fundet ved villa

Hærens ammunitionstjeneste måtte lørdag aften rykke til Svendborg for at fjerne genstande ved en villa. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Svendborg: Hærens ammunitionsrydningstjeneste blev lørdag eftermiddag kaldt ud til en villa på Egensevej i Svendborg.

Ejeren havde selv tilkaldt politiet, da han fandt mystiske genstande ved sin villa.

- Han finder noget, som er fremstillet i jern, og som han ikke vidste var på hans ejendom, forklarer vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Politiet tager ud til villaen, og da betjentene når frem, tager man billeder af genstanden og sender dem til ammunitionsrydningstjenesten.

- De får besked på, at de skal lade det være, og så kommer der nogen fra tjenesten og tager sig af det, siger Lars Thede.

De fundne genstande kan have stammet fra noget gammelt fyrværkeri, oplyser vagtchefen.

- Det sker faktisk ikke så sjældent, at folk finder rester af gammelt fyrværkeri. Det kan for eksempel være fra krysantemumbomber, siger Lars Thede.

Ammunitionsrydderne dukkede op ved 18-tiden og fjernede genstandene fra villaen på Egensevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce