Annonce
Langeland

Bomber fra flyvrag sprænges

Søværnet igang med at undersøge flyvrag i området ud for Keldsnor på Sydlangeland, da omfanget af bomber skulle afdækkes tidligere på efteråret. I baggruden ses Langeland. Foto: Forsvaret
Forsvarets minedykkere sprængte tirsdag to bomber og fortsætter onsdag, hvis vejret er til det. Bomberne stammer fra de flyvrag, søværnet undersøgte i starten af oktober
Annonce

LANGELAND: I september fandt dykkere et gammelt flyvrag formodnetlig fra 2. verdenskrig i farvandet ud for Keldsnor på Sydlangeland.

I oktober undersøgte Forsvarets minørkorps flyvraget og fandt syv ikke detonerede bomber. Udover de syv bomber, der er lokaliseret har forsvarene formodning om, at der ligger yderligere tre bomber i nærheden, som også skal sprænges.

Tirsdag sprængte man to bomber. Aktionen fortsætter onsdag, hvis vejret er til det. I forvejen har man i begyndelsen af oktober måned sprængt to bomber ved flyvraget. Det er vejrforholdene og forholdene under vandet, som afgør om det er muligt for søværnets dykkere at arbejde under havet.

Flyvraget er endnu ikke identificeret med 100 procents sikkerhed, men amerikanske rapporter over flyoperationer fra 2. verdenskrig og informationer fra fund på havbunden giver indikationer af, at flyet er et amerikansk bombefly af typen Consolidated B-24 J Liberator.

Søværnets Dykkertjeneste


Søværnets Dykkertjeneste er en operativ dykkerenhed med fokus på maritim ammunitionsrydning. Derudover et militært uddannelses- og kompetencecenter, der uddanner militære dykkere til Forsvarets operative enheder. Nogle af dykkertjenestens hovedopgaver er at støtte Forsvaret i særlige dykkeropgaver (dybe og komplicerede dykninger), samt at yde dykkerassistance og dykkerfaglig ekspertise til myndigheder som blandt andet politiet og Søfartsstyrelsen.

Der er ikke nogen, der ved, præcis hvor mange miner, torpedoer og andre eksplosive efterladenskaber fra 1. og 2. verdenskrig, der ligger i de danske farvande. Men rapporter estimerer, at der stadig findes over 150.000 miner i Østersøen alene.

Kilde: Forsvaret

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce