Annonce
Sport

Bombe under titeldrømme: GOG indstiller sig på lang pause til profil

Anders Zachariassen hjælpes ud af Blue Water Dokken i Esbjerg af kiropraktor Hanne Nøddeskou-Fink fra GOG's sundhedsstab. Foto: Karsten L. Sørensen
Selv om det endnu ikke er fuldt afklaret, hvad der skete med Anders Zachariassens højre knæ i fredagens kamp i Esbjerg, så tyder de foreløbige undersøgelser på, at der er tale om en alvorlig skade - måske en korsbåndsskade.

HÅNDBOLD: Anders' betydning i begge ender af banen - og uden for banen - kan ikke overvurderes.

Sådan lyder det fra GOG-cheftræner Nicolej Krickau til Sport Fyn, søndag formiddag.

Chokket i GOG har ikke lagt sig over det, der skete 11 minutter inde i anden halvleg af fredag aftens kamp hos Ribe-Esbjerg HH. Efter et sammenstød med hjemmeholdets Jonas Larholm, der var  stormet fremad til skud, fald Anders Zachariassen omkuld med et højre underben, der ligesom forsvandt under stregspilleren.

Stivnet tog stregprofilen og VM-guldvinderen sig til knæet.

Zachariassen blev scannet lørdag, men så tidlig en scanning er reelt kun forberedelsen til en afgørende scanning nummer to, der skal vise skadens omfang, og som sandsynligvis vil blive gennemført mandag. Men Nicolej Krickau er klar i sin føreløbige vurdering:

- De foreløbige undersøgelser peger ikke på noget godt.

- Det kunne ligne en korsbåndsskade?

- Ja, det er der - i worst case - en reel risiko for, at det handler om.

En sådan skade kan betyde en pause på rigtig mange måneder til den landsholdsstreg, som GOG hentede hjem fra SG Flensburg-Handewitt til denne sæson i jagten på at realisere drømmene om flere titler til det nye GOG efter konkursen og rekonstruktionen i januar 2010.

Korsbåndsskader kan betyde pause i op mod 10 måneder.

Annonce

Ung streg til Sverige

GOG er i foråret i spil til tre titler - DM, en ny pokaltriumf og et stort europæisk resultat i EHF European League.

Den alvorlige skade til Anders Zachariassen er en reel bombe under de drømme. Efteråret viste den enorme betydning, Zachariassen har for GOG-holdet sammen med en anden hjemvendt landsholdsspiller, Morten Olsen.

Zachariassen går som indpisker altid selv forrest og trækker ofte holdet med fremad, når tingene skal afgøres. Det så man senest i første kamp hos slovenske Trimo Trebnje (i EHF European League) i tirsdags, hvor stregen reelt egenhændigt vendte et truende nederlag til sejr med først en bolderobring og så et sejrsmål.

Anders Zachariassens fravær lægger et enormt ansvar på skuldrene af holdets anden stærke stregspiller, svenske Oscar Bergendahl, men på flere måder skal Nicolej Krickau både i angreb og forsvar til at nytænke sit hold på grund af Zachariassens store betydning.

Det 20-årige stregtalent Steven Plucnar vil givet komme mere i spil, men med risikoen for en langvarig skade til Zachariassen er det reelt også problematisk for GOG, at klubben har sendt Plucnar videre til svenske Lugi fra næste sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce