Annoncørbetalt indhold

Boligkøb: Tre typiske fejl, som du bør undgå

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis du er på boligjagt, så har du sikkert stiftet bekendtskab med de mange spørgsmål og usikkerheder, man har som ny køber på boligmarkedet. Det er en stor beslutning at købe fast ejendom, og det er formentlig den største investering, du kommer til at gøre i livet. Derfor er det også helt naturligt at føle sig en smule overvældet og ikke mindst være nervøs for at begå trælse begynderfejl, som kan komme til at koste dig dyrt.

Det er nemlig ikke nok at kigge boligannoncer og tage til fremvisninger i et væk – du skal også sætte dig grundigt ind i en masse nye regler og vendinger såsom tilstandsrapport, elinstallationsrapport, servitutter, BBR og mange andre nye ting. Vi har lavet en oversigt over tre typiske fejl, som du i hvert fald ikke bør begå.

Annonce

1.Ikke at få køberrådgivning

Det er altid en god idé at rådføre sig med eksperter. Det gælder på stort set alle vigtige områder, som du ikke selv er specialist i. De seneste år er der kommet et bredt udbud af kompetent køberrådgivning. Køberrådgivning er en stor hjælp i alle faser af et boligkøb. Køberrådgiveren vil være på din side modsat eksempelvis ejendomsmægler, der arbejder for sælgers interesser. Når du har køberrådgivning i ryggen, kan du få uvildig og faglig rådgivning om boligens pris, stand, dokumenter og meget andet. Køberrådgivning giver dig altså mulighed for at træffe det bedst mulige valg.

2.Ikke at forhandle boligprisen

Udbudsprisen på en bolig fungerer ikke på samme måde som prisen på en liter mælk i et supermarked. Boligpriser er nemlig ofte mulige at forhandle om. Det er helt normal praksis at afgive et bud på en bolig, som ligger under den udbudte pris. En ærgerlig begynderfejl er derfor ukritisk at takke ja til den pris, som ejendomsmægleren har sat.

Der kan dog være nogle tilfælde, hvor det ikke er muligt at forhandle om prisen. For eksempel hvis der er mange interesserede købere - så kan det endda være, at du skal byde mere end udbudsprisen. Har du købt køberrådgivning, så vil din rådgiver også kunne hjælpe dig med at forhandle prisen bedst muligt.

3.Ikke at gennemgå boligen med en håndværker

Endnu en dum fejl er, at du ikke lader din egen fagmand undersøge boligen. Der er altid en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport på huse, som giver en idé om boligens stand. Dog kan det været utrolig nyttigt at få en fagmand, som du stoler på, til at se på anmærkningerne.

En håndværker vil for eksempel kunne fortælle dig, hvad det vil koste at udbedre anmærkningerne, eller give et tilbud på renoveringer og forbedringer, som du drømmer om at lave i boligen. På den måde indgår du en handel med åbne øjne, så du er klar over, hvad du køber, og hvilke udgifter du kommer til at have.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.