Annonce
Fyn

Boldklub fik smadret kampbane af bilræs

Veflinges kampbane er blød på den her årstid, så bilerne har afsat dybe spor i græsset. Andre steder er lignende hærvæk løbet op i tæt på 100.000 kroner, men Mogens Rasmussen vil ikke gætte på skadernes omfang, før der har været en gartner forbi og kigge. Foto: Thomas Gregersen
Det var et trist syn, der mødte fodboldformand Mogens Rasmussen fra Veflinge G & IF, efter, han søndag morgen blev ringet op. Natten til søndag er boldklubbens kampbane blevet udsat for voldsomt hærværk, hvor to biler har kørt ræs på det bløde græstæppe.
Annonce

Veflinge: - Det er ikke bare et spørgsmål om at få sået nyt græs. Det her er temmeligt dybe spor, så vi skal have vores gartner til at se, om der skal jord på og tromles. Vi havde en af nordfyns bedste græsbaner indtil i går, siger Mogens Rasmussen, mens han opgivende skubber en græstørv på plads med foden.

Den mangeårige fodboldformand har set hærværk på byens idrætsfaciliteter før, men ikke noget på højde med det, der ramte fodboldklubbens kampbane natten til søndag.

- Vi har snakket med naboer til banen, der har hørt motorstøj cirka omkring klokken 0.30 og frem mod ved 01-tiden, fortæller Mogens Rasmussen, der mener, der har været to biler på spil.

Der er flere steder skrællet jord af og man kan tydeligt se, hvordan bilerne har efterladt dækmønster i den bløde bane. Foto: Thomas Gregersen


Vi har snakket med naboer til banen, der har hørt motorstøj cirka omkring klokken 0.30 og frem mod ved 01-tiden

Formand Mogens Rasmussen


En lidt bredere bil med brede dæk har afsat tydelige dækaftryk, mens en lidt mindre bil med smallere dæk og mindre hjulafstand også har fræset rundt på den bløde og fugtige fodboldbane.

Annonce

Dyrt racerløb

Hvad nattens hærværk kan løbe op i for den lille landsbyklub har Mogens Rasmussen ikke noget bud på før, gartneren har været og kigge på skaderne. Men det er ikke en helt billig omgang, slår han fast.

- Vi går jo virkelig og passer og plejer den her bane. Det er som regel mig, der klarer de mindre ting og kridter baner op, mens vi har en til at slå den og stå for det overordnede pleje. Så jeg fik godt nok lige ødelagt min søndag, da jeg blev ringet op, siger han.

Klubben overvejer nu, om løsningen er en eller anden form for afspærring eller overvågning af området.

Der er fri adgang til at bruge Veflinge G & IF's faciliteter ved hallen, men ikke til at køre ræs på boldbanerne. - Hvis de unge mennesker keder sig, så er det altså ikke en farbar vej, at ødelægge det for andre i lokalområdet, mener Mogens Rasmussen. Foto: Thomas Gregersen

Formanden håber, der måske er nogle lokale, der har set noget til nogle biler der måske har kørt vildt andre steder i lokalområdet, eller nogen der måske har bemærket et par meget beskidte biler med græs og pløre i løbet af søndagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Sundhedshus i Vester Skerninge pakker sydfrugterne: - Vi mister noget, der har været her i flere generationer

Annonce