Annonce
Svendborg

Bo Hansen fortsat borgmester: Laver bred konstituering uden Venstre

Bo Hansen (S) lavede konstituering uden om Venstre, men gav formandsposter til DF, K og Enhedslisten. Onsdag fortsætter forhandlingerne, og Bo Hansen oplyser, at SF og RV vil få formandsposter der. Foto: Katrine Becher Damkjær
Socialdemokratiet lander bred konstituering med samtlige partier med undtagelse af Venstre. De endelige forhandlinger om formandsposterne fortsætter onsdag aften.

Svendborg: Bo Hansen (S) er også Svendborg-borgmester de næste fire år.

Det står klart efter flere timers forhandling på rådhuset i Svendborg, hvor valgets store vinder Socialdemokratiet, som scorede 11 mandater, inviterede størstedelen af de andre partier med i konstitueringen.

Udover S består den af Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti, De Konservative og Radikale Venstre, som hver især får en formandspost. Venstre blev derimod aldrig inviteret med i forhandlingerne og står som eneste parti udenfor.

Annonce

- Lige nu er det sådan, at det er de partier, som vi synes, vi har arbejdet bedst sammen med den sidste tid, som vi forhandler med, forklarede Bo Hansen til pressen, da han blev spurgt ind til, hvorfor Venstre ikke kom med.

Han luftede også, at det ikke var Socialdemokratiets beslutning alene at udelukke Venstre.

-  Jeg har spurgt derinde, om vi skulle udvide det (konstitueringen, red.), og der var enighed om, at det var de her seks partier, der arbejder videre herfra, lød det fra borgmesteren, som også afviste, at det kan komme på tale, at Venstre bliver inviteret ind til bordet i løbet af de næste dage.

- Det er ikke den aftale, de seks partier har med hinanden.

Formandsposter uddelt

Mens partierne blev enige om selve konstitueringen, er der stadig ting, der skal på forhandles på plads i løbet af onsdag. For eksempel mangler der at blive sat navne ud for flere af udvalgene.

På nuværende tidspunkt står det dog klart, at Enhedslisten får formandsskabet for Teknik- og Miljøudvalget, De Konservative for Børne- og Ungeudvalget, mens Dansk Folkeparti får Beskæftigelsesudvalget. Socialdemokratiet sætter sig på Social- og Sundhedsudvalget.

Tilbage er Kultur- og Fritidsudvalget, Planudvalget og et nyoprettet Erhvervs- og Turismeudvalg, som skal fordeles mellem Radikale Venstre, SF og Socialdemokratiet, forklarede Bo Hansen.

- Der er nogle ting, der skal afklares i løbet af i morgen (onsdag, red.), hvor vi sætter os sammen og få styr på detaljerne, siger borgmesteren, som forklarer, at forhandlingerne fortsætter onsdag aften fra klokken 19, når alle de personlige stemmetal er på plads.

Der er tre udvalg tilbage, og nogle partier, der ikke har fået en formandspost endnu. Hvorfor kan I ikke nå i mål med det?

- Det er fordi, de skal have afklaret internt i partierne, hvilke valg de gerne vil træffe. Det har de fået indtil i morgen til at træffe det valg, de synes, er det klogeste.

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Plejecenter i vest. Tak

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce