Annonce
Fyn

Blomstermark foran Otterup Rådhus: Insekternes spisekammer skal optimeres

Den vildtvoksende blomstermark foran Otterup Rådhus, skal fungere som et spisekammer for insekter. Foto: Thomas Gregersen
I april sidste år rev Nordfyns Kommune det gamle græstæppe op foran Otterup Rådhus, og erstattede det med en vildtvoksende blomstermark. Hensigten er at fremme dyrelivet omkring området.
Annonce

Otterup: Sidste år blev det gamle græstæppe foran Otterup Rådhus revet op og erstattet af en vildtvoksende blomstermark. Et syn, man normalt ikke ser mange steder foran et rådhus, men der gemmer sig en god forklaring.

Hensigten med blomstermarken er et forsøg på at tiltrække insekter til området som for eksempel sommerfugle, forklarer Mette Højby Petersen, chef for Natur og Miljø i Nordfyns Kommune.

Hun fortæller, at 20-25 forskellige blomsterarter, der blomster på forskellige tider, er blevet sået foran rådhuset.
- Med sådan en blanding kan man sikre sig, at der er et jævnt spisekammer for insekterne i løbet af året, forklarer Mette Højby Petersen.


Vi eftersåede i september sidste år, og det er så det resultat, vi kan se nu

Mette Højby Petersen, chef for Natur og Miljø


Annonce

Blomsterne døde ud

Da Nordfyns Kommune begyndte at så blomsterne i april 2019, var der dog lange udsigter til, at projektet blev en succes. Blomsterne døde på grund af det varme vejr, og kommunen blev nødt til at så en ny blomsterblanding i september. 
- Vi eftersåede i september sidste år, og det er så det resultat, vi kan se nu, fortæller Mette Højby Petersen.

Hun fortæller, at enkelte i starten havde lidt svært ved at affinde sig med det nye udseende foran rådhuset. I år er reaktionerne meget bedre, efter blomsterne begyndte at springe ud.
- I år har vi fået rigtig mange positive henvendelser, og folk er også begyndt at lægge mærke til det ude i naturen, fortæller Mette Højby Christensen.

Et lignede projekt som blomstermarken foran Otterup Rådhus er ikke på bedding foreløbig, men Mette Højby Christensen afviser ikke, at kommunen vil lave andre tiltag for at fremme insekternes spisekammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce