Annonce
Langeland

Blomsterkummer skal sløre grimme klodser

Der vil komme nogle blomsterkummer imellem granitsoklerne, når Torvet skal forskønnes. Foto: Michael Lorenzen
Forslag om træer ændret, for de vil ødelægge springvand.
Annonce

RUDKØBING: Der blev for dette år afsat 50.000 kroner til forskønnelse af Torvet i Rudkøbing, men det bliver ikke helt som planlagt. Egentlig ville man have plantet nogle træer og fjerne nogle af granitsoklerne, men den idé er man gået bort fra.

Nedfaldne blade ville være hårde ved springvandet og give langt flere udgifter end hidtil.

- Der er også frygt for, at trærødderne med tiden vil være hårde ved springvandskonstruktionen, så i stedet placeres der nogle blomsterkummer mellem granitsoklerne. Disse blomsterkummer vil både dæmpe indtrykket af granitsoklerne, som vi er nogle, der mener ikke er pæne. Blomsterkummerne vil samtidig afskærme vejen, siger Kim Welcher (DF), der er medlem af Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget.

Han var i sin tid den, som fik placeret de 50.000 kroner i budgettet.

Sagen har bølget lidt frem og tilbage, og på et tidspunkt ønskede et flertal i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget at placere midlerne til forskønnelse i Sidsel Bagers Gade og på Gaasetorvet. Kun Ulrik Kølle Hansen (V) holdt fast i Torvet.

Annonce

Kunstnere med forslag

Men nu er alle altså med på den nye løsning på netop Torvet.

- Sidsel Bagers Gade og Gåsetorvet er ikke glemt med det, men gemt, understreger Kim Welcher.

Sideløbende har lokale kunstnere med henblik foreslået at undersøge muligheden for et ”skulptur-torv”. Ideen er, at lokale kunstnere vil søge fonde og opstille skulpturer på granitsoklerne på Torvet for at skabe mere liv og interesse for stedet.

Administrationen har kontakt politiet, der har sagt god for ideen på betingelse af, at eventuelle skulpturer ikke rager ud over soklen til gene for trafikken.

Der er dog ingen politisk beslutning om dette kunstnerforslag endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce