Annonce
Svendborg

Voldsom brand på fabrik er under kontrol

Røgen fra branden på Græsholmevej kan være farlig, så bliv derfor inden døre, hvis du bor i området. Foto: Søren Tideman Lassen
Fredag formiddag udbrød der brand i virksomheden Ceropa A/S, som ligger på Græsholmevej i Svendborg. Der opstod hurtigt kraftig røgudvikling på stedet, som potentielt kunne være giftig. Syv personer blev kørt til observation for røgforgiftning, og 300 elever fra Svendborg Erhvervsskole blev sendt hjem i sikkerhed.
Annonce

Svendborg: Det meste af fredagen kæmpede beredskabet i Svendborg med at få bugt på en voldsom brand i den nordlige del af byen.

Branden brød ud omkring klokken 11 på fabrikken Ceropa A/S, der ligger på Græsholmevej 50 i Svendborg. Her opstod der hurtigt kraftig røgudvikling på stedet, og politiet opfordrede derfor beboere i området, særligt dem nord/nordvest for, til at søge indendørs og lukke døre, vinduer og ventilation, da røgen kunne være giftig. Opfordringen blev sendt ud af Fyns Politi på Twitter.

Den kraftige røg sendte syv person til observation for røgforgiftning, det oplyste Fyns Politi på Twitter.

Ved 18-tiden lød meldingen fra Fyns Politi så, at slukningsarbejdet stadig var i gang, men at branden var under kontrol.

Annonce

Sendte elever hjem

Tæt op ad fabrikken har Svendborg Erhvervsskole en af deres afdelinger liggende. Det drejer sig om deres tekniske erhvervsuddannelser, som alle er samlet på Porthusvej. Skolen valgte kort tid efter branden var brudt ud at sende sine godt og vel 300 elever samt alle medarbejdere hjem  på grund af den kraftige røgudvikling.

- Det har vi gjort efter opfordring fra politiet og fordi vi selvfølgelig vægter vores elevers og medarbejderes sikkerhed højst, fortalte Allan Kruse, der er direktør for Svendborg Erhvervsskole, fredag eftermiddag.

Annonce

Så en paddehatsky

Hans Henning Nielsen, der er underviser på autoafdelingen på Svendborg Erhvervsskole, fortalte, at han fredag formiddag hørte en eksplosion og at der efterfølgende stod en paddehattesky op fra Ceropa A/S.


En stor del af bygningen er allerede brændt. Ceropa trykstøber aluminiumselementer, og så vidt jeg ved, er aluminium farligt, når det bliver varmet op. Det er svært at slukke.

Hans Henning Nielsen, underviser på Svendborg Erhvervsskole


- En stor del af bygningen er allerede brændt. Ceropa trykstøber aluminiumselementer, og så vidt jeg ved, er aluminium farligt, når det bliver varmet op. Det er svært at slukke, forklarede han, da avisens udsendte mødte ham tæt på erhvervsskolen.

Røgen blæser mod nord/nordvest og rammer et område med virksomheder. Der opfordres til at søge væk fra området og gå indenfor med lukkede vinduer og ventilation. Foto: Søren Tideman Lassen

Niels Dons arbejder også på Svendborg Erhvervsskole - det har han gjort i 44 år - og han udtrykte bekymring for branden på Ceropa A/S.

- Aluminium kan varmes op til 825 grader, og det risikerer at eksplodere, hvis det kommer i kontakt med vand. Derfor har brandvæsenet svært ved at slukke branden, forklarede han og fortalte videre, at der har været en lignende brand i bygningen for 15-20 år siden.

- Dengang brændte bygningen delvist ned.

Brandmænd forsøger ihærdigt at slukke branden på Græsholmevej i Svendborg. Foto: Søren Tideman Lassen

Peder Stig er pedel på Svendborg Erhvervsskole, og han så branden opstå.

- Jeg er sikker på, at det skete ved skorstenen. Den var rødglødende og det så meget voldsomt ud. Jeg kunne høre de råbte og skreg inde fra fabrikken og i starten prøvede de at slukke det selv, fortalte han.

Både brandvæsenet, politiet og beredskabet er mødt talstærkt op ved branden på Græsholmevej i Svendborg. Politiet opfordrer folk til at blive indendørs. Foto: Søren Tideman Lassen
Brand på Græsholmevej i Svendborg. Foto: Søren Tideman Lassen
Foto: Søren Tideman Lassen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Zachariassen: Jeg håbede på et mirakel

Ærø

Hverdagens tilbagevenden blev fejret på Ærø

Annonce