Annonce
Ærø

Bløde penselstrøg på hård granit: Maler fra Ommel giver historisk mindesten nyt liv

Det er tydeligt at se, hvor langt Carlo Reffstrup er nået. Han venter lidt med nederste del af digtet, da han skal ned på knæ - og den stilling har han det lidt svært med, siger han. Foto: Andrea Bisgaard
Det kræver en rolig hånd og masser af tålmodighed at male mindestenen ved Marstal Havn op. Heldigvis har den pensionerede maler fra Ommel begge dele.
Annonce

Marstal: Han kniber øjnene lidt sammen, mens han sætter penslen mod stenen.

Carlo Reffstrup, som helst bare vil kaldes den pensionerede maler fra Ommel, er i gang med at male den smukke mindesten op, som står i parken ved jollehavnen i Marstal.

- Jeg er frivillig på Marstal Søfartsmuseum, og vi synes, at den trænger til at blive malet op. Det er ikke helt let, for normalt maler man jo på bogstaverne, men her skal man altså male udenom bogstaverne, siger Carlo Reffstrup og giver sig til at pensle rundt om et d.

På førstedagen nåede han at komme rundt om 49 bogstaver på to og en halv time, på andendagen nåede han 60 på samme tid.

Egentlig er det Ærø Kommune, som står for vedligeholdelsen af stenen, men leder af Marstal Søfartsmuseum, Erik Kromann, kunne ikke holde ud at se, at stenen blev mere og mere falmet.

- Der har været nogen uklarhed over, hvorvidt det var Marineforeningen eller Kommunen, der står for vedligehold – og nu er det særlig aktuelt set i lyset af 75-års dagen for befrielsen. I den situation har museet takket være frivillige hænder påtaget sig at gøre monumentet præsentabelt, siger han.

Stenen blev rejst den 29. august 1947 og mindes de omkomne søfolk under Anden Verdenskrig. 1000 mennesker overværede afsløringen af stenen, som er udført af billedhugger Gunnar Hammerich. Teksten er skrevet af Marcus Lauesen.

Det tager sin tid at male rundt om bogstaverne, som er hugget ud af Gunnar Hammerich i 1940'erne. Foto: Andrea Bisgaard
De bevingede ord er skrevet af Marcus Lauesen. Nu bliver de malet op af Carlo Reffstrup. Foto: Andrea Bisgaard
Carlo Reffstrup gør mindestenen på Marstal Havn fin igen. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce