Annonce
Danmark

Blå blok hælder benzin på bålet

Annonce

Debat: Sundhedsmyndighederne blev for kort tid siden opmærksomme på, at corona-smitten kan udveksles mellem mennesker og mink, og Søren Brostrøm illustrerede dette kommunikativt klart ved at beskrive populationen af covid-19 sensitive væsner til at være seks millioner mennesker plus ca. 15 millioner mink - altså i alt 21 millioner, hvorimellem virusset kan florere, mutere og smitte.

Denne viden forpligter myndighederne, regeringen og andre ansvarlige politikere, og der blev da også grebet til handling meget hurtigt. Desværre er hastværk lastværk, for det viste sig, at lovgrundlaget ikke var til stede i alle henseender. Dette hastværk og dermed lovovertrædelsen skal regeringen naturligvis holdes ansvarlig på, men vi skal ikke glemme sagens alvor i bestræbelserne på at komme efter beslutningstagerne.

Det er trist at se journalisterne overdramatisere sagen, som i forvejen er vanskelig at overskue, og det er ærgerligt, at blå blok forsøger at slå politisk mønt på den ulykkelige situation. Blå blok skal naturligvis fastholde alvoren i lovovertrædelsen, men de skal også ansvarligt være med til at løse denne for minkavlerne og landet i almindelighed triste situation på en ansvarlig og anstændig måde. Som det ser ud fra sidelinjen blæser journalisterne sagen op, og blå blok forsøger med al magt at slå en kile ind i en vanskelig sag.

Hvem bliver vinderne? Hvem bliver taberne? Ja, sådan kommenterer journalisterne ofte sagen. Det er ikke en fodboldkamp, kære journalister. Midt i denne tummel står blå blok og hælder yderligere benzin på bålet med eksorbitante krav.

Sagen er trist, og mine tanker er naturligvis med minkavlerne, men mikrober har nu engang deres egen logik og natur, og disse kan vi ikke bare styre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce