Annonce
Langeland

Bjarne Watsham fra Danahus: - Jeg savner at blive luftet

Bjarne Watsham følger med i verdenssituationen fra sin computer i sin lejlighed på Danahus Plejecenter. Privatfoto.
På Danahus Plejecenter er beboerne blevet mere isoleret – lige som resten af befolkningen. Bjarne Watsham følger med i verdenssituationen fra sin computer i sin lejlighed på plejecentret. Og avisen følger ham de kommende uger for at høre, hvordan hverdagen spænder af for ham med corona-virus florerende i hele landet.

RUDKØBING: På Danahus Plejecenter er Bjarne Watsham en af dem, der normalt er mest aktiv. Han går i skole, som han kalder det, for at blive klogere på sin computer. Og han nyder ture ud af huset, hvor han hver uge mødes med en række andre mænd på Værkstedsgården i Rudkøbing.

Men corona-situationen har ikke taget på humøret. Han holder hjernen skarp med kryds og tværs, suduko og følger i øvrigt med udviklingen i Danmark og i resten af verden fra sin computer og iPad i lejligheden.

- Det går stille og roligt her. Selvfølgelig kunne man da godt drømme om at komme ud og blive luftet lidt. Men det er ikke sikkert, at der er tid til det, for de skal jo fodre alle dyrene, siger han over telefonen, mens han grinende henviser til alle beboerne, der i øjeblikket får deres mad serveret i deres lejligheder.

- Så vi får da lidt kontakt med personalet.

Bjarne Watsham er 64 år og blev for lidt over tre år siden ramt af en hjerneblødning, der har gjort ham lam i hele venstre side. Derfor bor han på Danahus.

Men det afholder ham ikke fra normalt at spille bordtennis og dart. Og det er god træning, fortæller han.

- Jeg får trænet de gamle arme, så de kan lidt.

Annonce

Ude er bedst

Det engelskklingende efternavn har Bjarne Watsham fået fra sin kone, der bor Østre Huse i Stoense.

- Så troede jeg, at jeg kunne slippe for at betale regningerne. Det hjalp ikke, men det var da et forsøg værd, griner han.

Bjarne Watsham savner blandt andet mandeklubben, hvor han mødes i cafeen med en flok andre mænd. Her får de snakket og klunset.

- Så får vi selvfølgelig morgenkaffe, når vi møder ind og lidt godt brød med pålæg. Det er jo dejligt bare det at komme lidt ud, siger han og fortæller, at der er en enkelt dame til stede.

- Der er jo en, der skal styre os og holde øje med, at snakken ikke bliver alt for grov. Vi har det bedst med at være overvåget.

Bjarne Watsham glæder sig til, at corona-situationen ændrer sig, så han igen kan komme ud med vennerne.

- For det bedste jeg ved, er at være ude, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Annonce