Annonce
Langeland

Bivalerforening beundrede blomsterstribe

Blomsterstriben er både køn og populær hos de honningsmalende insekter, og så kan biavlere dårligt ønske sig mere. Foto: Jens Borg Jensen

Langelands Biavlerforening havde i weekenden besøg af biavlere fra Nordfyn. Nordfyns Biavlerforening havde aftalt besøget under, hvad der skulle vise sig at være falske forudsætninger.

Nordfynboerne fattede interesse for Langeland, da Langeland Kommune sidste år bekendtgjorde sine planer om at blive bivenlig kommune, og besøget blev aftalt.

Men i mellemtiden blev det besluttet at lade jorden, som kommunen planlægger at beså med bivenlige planter, ligge sort et år og harve flere gange over vækstsæsonen for at komme tidsler og andre uønskede planter til livs, for så at tilså med en blomsterblanding i 2020. En plan, som Langelands Biavlerforening finder fornuftig, fordi man på den måde kan undgå sprøjtemidler.

Alligevel lykkedes det at finde noget at vise frem under den nordfynske visit. Rabølles blomsterstribe på Ravnerydvej reddede besøget hos blomsterne, og den nød stor beundring og anerkendelse fra gæsterne, som også så Besøgsbigården og Medicinhaverne, hvor de nød synet af mange insekter på arbejde hos en lakridsrod.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: God langelandsk reaktion på ministeropråb

Den digitale infrastruktur har nogle steder på Langeland mindet lidt om en dårligt holdt grusvej, men nu kan bedre tider være på vej. Der er i hvert fald grund til at rose langelænderne for at gå helhjertet til værks i forsøget på at få del i bredbåndspuljen denne gang. En håndfuld projekter er med i ansøgerfeltet, og så kan vi kun krydse fingre for, at så mange langelandske projekter som muligt finder nåde for de kritiske blikke i Energistyrelsen, når de sidste 98 millioner kroner i bredbåndspuljen fordeles i december. Der er ingen tvivl om, at pengene vil kunne gøre en stor forskel på øen. Formuleringen bedre sent end aldrig passer meget godt til de langelandske ansøgninger. Tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har gæstet Langeland, mens han stadig var minister, og dengang opfordrede han langelænderne til at gå langt mere offensivt til værks i kampen om få forbedret bredbåndsforbindelsen på øen. Dengang var det nemlig småt med ansøgninger til puljen, der nåede frem til Energistyrelsen. Kritikken lød blandt andet på, at hele ansøgningsprocessen var snørklet og kompliceret. Responsen var da også positiv. Der blev udvekslet informationer og råd til, hvilken vej langelænderne skulle gå for at slippe gennem nåleøjet, og nu kan vi se resultatet af det. Langt flere ansøgninger til bredbåndspuljen er nu på vej. Puljen bidrager til, at de lidt tyndt befolkede områder sakker mindre agterud på den digitale front. Og det betyder jo ikke kun, at Netflix kører bedre, at vi kan læse og sende emails og ungerne kan spille online. Det sker såmænd også, men næsten endnu vigtigere er det, at erhvervslivet vil blive styrket, hvis det lykkes at hale nogle bredbåndsmillioner til Langeland. Det er afgørende for udviklingen af et hvilket som helst område, og derfor naturligvis også Langeland. Det er svært at lokke virksomheder til digitale ørkener, og endnu sværere at drive dem der. Så galt er det naturligvis ikke alle steder på Langeland, men der er god plads til forbedringer på dele af øen. Derfor er det også ærgerligt, at den nye regering ikke agter at videreføre puljen. Det er en klar svækkelse af indsatsen for at bringe Danmark i balance. Det er selvfølgelig heller ikke regeringens motto, men den må have en klar interesse i, at hele landet bidrager til fremdriften. Håbet må på den baggrund også være, at når regeringen nu som lovet evaluerer udkommet af bredbåndspuljen, så bliver konklusionen, at det er en god idé at sparke nogle millioner ud til de områder, der trænger til en opgradering af den digitale infrastruktur.

Annonce