Annonce
Ærø

Biskop glæder sig over, at kirkerne åbner igen

Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, glæder sig til at kirkerne åbner igen. Det er en tillidserklæring, siger hun. Pressefoto: Ard Jongsma
Tine Lindhardt er glad for, at der igen kommer liv i kirkerne. Nu kan der blandt andet foretages dåb og vielser, siger hun.

Odense: Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, er glad for, at kirkerne nu åbner igen - også selvom det bliver med coronarestriktioner.

- Sådan er det. Det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, og derfor er der selvfølgelig nogle særlige vilkår, man holder gudstjeneste på. Men jeg føler en meget stor glæde over, at corona nu er så meget under kontrol, at vi kan få lov til at åbne kirkerne. Og dernæst også en bevidsthed om, at corona stadigvæk er i vores samfund, og derfor skal vi selvfølgelig åbne på en forsvarlig måde. Det er en stor tillidserklæring, der bliver vist os, og den er jeg helt vis på, at den kan vi godt leve op til. Alene det, at vi kan komme der igen, det glæder jeg mig til, siger biskoppen.

Det er ikke alene gudstjenesterne, der kommer i gang igen. Også vielser og barnedåb er noget, som mange har set frem til.

- Der er mange ting, som har været savnet. For eksempel dåb og vielser, som har været underlagt forsamlingforbuddet på 10 personer. Det er dejligt, at det kan komme i gang igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce