Annonce
Ærø

Biodieseludslip blev hurtigt renset op

Ærø Redningskorps i fuld gang med at rengøre vejbanen. Foto: Peter Feldt Rasmussen
Annonce

Ærøskøbing: torsdag eftermiddag måtte Ærø Redningskorps rykke ud. En lastvogn havde et defekt brændstofsystem og havde derfor spildt biodiesel på vejbanen ved rundkørslen på Smedevejen/Bymarksvej.

- Det, vi gør i den situation, er, at vi giver det noget skum, og så skyller vi efter med vand og fortynder det på den måde. Heldigvis havde det ikke givet nogen ulykker, og vi fik det fjernet hurtigt, netop for at undgå sådan noget, fortæller Henrik Friis, indsatsleder i Beredskab Fyn.

Biodiesel er lavet på raps. Som sådan er det ikke lige så miljøskadeligt som et olieudslip eksempelvis ville være. Men selvom det ikke gør det samme ved miljøet som olie, er der andre faktorer ved biodiesel som gør, at det ikke skal have lov at ligge.

- Biodiesel, der får lov at blive liggende for længe, kan gøre vejen mere blød, da det opløser asfalten. Nu var det ikke store mængder her, og efter at vi fortyndede det, var der ingen forureningsfare. Men for cyklister og motorcyklister kan det være særdeles farligt, da de let kan glide og miste kontrollen i det føre, siger Henrik Friis. (midol)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce