Annonce
Ærø

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Ærøexpressen har søgt kommunen om lov til at omlægge skråparkeringspladserne på Marstal Havn til endnu en opmarchbås. Sagen skal behandles i teknik-, miljø- og havneudvalget på torsdag. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Ærøexpressen mener ikke, at der er plads nok til bilerne i opmarchbåsene på Marstal Havn. Rederiet søger derfor kommunen om mere plads.
Annonce

Marstal: Når Ærøexpressen kommer i drift 8. december, kommer det til at knibe med pladsen til bilerne på Marstal Havn.

Det mener Ærøexpressens direktør, Søren Vestergaard, som derfor har sendt en ansøgning til Ærø Kommune om at få en ekstra opmarchbås på havnens areal.

Ansøgningen skal behandles af teknik-, miljø- og havneudvalget torsdag 21. november, og af sagsfremstillingen fremgår det, at havnefogeden har været ude og måle banerne op, og at han konkluderer, at der pt. er plads til 35 biler i opmarchbåsene.

Man kan derfor undrer sig over, hvorfor Ærøexpressen skal have mere plads, da færgen maksimalt kan fragte 32 biler. Men det er der en god forklaring på, fortæller Søren Vestergaard.

- For det første er der ingen plads til chancebilisterne, og for det andet parkerer folk ikke på samme måde i opmarchbåsene, som de parkerer på færgen, hvor de bliver pakket af en styrmand, siger han.

Ærøexpressen foreslår, at det område, hvor der i dag er skråparkeringspladser, bliver inddraget til en ekstra opmarchbås.

Formanden for teknik-, miljø- og havneudvalget, Lennart Mogensen (V), ønsker ikke at udtale sig om sagen, før udvalget har holdt sit møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce