Annonce
Ærø

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Ærøexpressen har søgt kommunen om lov til at omlægge skråparkeringspladserne på Marstal Havn til endnu en opmarchbås. Sagen skal behandles i teknik-, miljø- og havneudvalget på torsdag. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Ærøexpressen mener ikke, at der er plads nok til bilerne i opmarchbåsene på Marstal Havn. Rederiet søger derfor kommunen om mere plads.

Marstal: Når Ærøexpressen kommer i drift 8. december, kommer det til at knibe med pladsen til bilerne på Marstal Havn.

Det mener Ærøexpressens direktør, Søren Vestergaard, som derfor har sendt en ansøgning til Ærø Kommune om at få en ekstra opmarchbås på havnens areal.

Ansøgningen skal behandles af teknik-, miljø- og havneudvalget torsdag 21. november, og af sagsfremstillingen fremgår det, at havnefogeden har været ude og måle banerne op, og at han konkluderer, at der pt. er plads til 35 biler i opmarchbåsene.

Man kan derfor undrer sig over, hvorfor Ærøexpressen skal have mere plads, da færgen maksimalt kan fragte 32 biler. Men det er der en god forklaring på, fortæller Søren Vestergaard.

- For det første er der ingen plads til chancebilisterne, og for det andet parkerer folk ikke på samme måde i opmarchbåsene, som de parkerer på færgen, hvor de bliver pakket af en styrmand, siger han.

Ærøexpressen foreslår, at det område, hvor der i dag er skråparkeringspladser, bliver inddraget til en ekstra opmarchbås.

Formanden for teknik-, miljø- og havneudvalget, Lennart Mogensen (V), ønsker ikke at udtale sig om sagen, før udvalget har holdt sit møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Annonce