Annonce
Ærø

Billet-chok: De konservative smed bombe i spillet om de ærøske færgebilletter

Det var ganske enkelt en billet-bombe, De konservatives Mads Boeberg smed under det første punkt på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Billedet er fra et tidligere kommunalbestyrelsesmøde. Da punktet blev behandlet under aftenens møde, blev Carl Jørgen Heide erklæret inhabil og forlod salen. Arkivfoto
Nederlag vendt til sejr for De konservative, da de på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde smed et tidligere forkastet billetteringsforslag på bordet, og fik det stemt igennem til fordel for det, der var vedtaget i Økonomi- og erhvervsudvalget.

Ærø: Hvad der ellers så ud til at være en ret ligetil sag om at nikke ja til en udførligt beskrevet, tre-faset reform af billettering om bord på kommunens færger blev på kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften alt andet end enkel, da De Konservatives Mads Boeberg Hansen kort inden mødets begyndelse havde indsendt et andet forslag end det, der skulle stemmes om.

I sin korte enkelthed lød forslaget, at: "Ærøfærgerne fastholder billettering mod Ærø, ved fortsat salg af returbillet, endvidere foretages kontrol af samtlige passagerer fra Ærø for gyldig rejsehjemmel. Færgedirektøren tildeles mandat til at forhandle en refusionsaftale på plads med Ærø-Expressen, som baserer sig på returbillet til Ærø, med ikrafttrædelse den 1. december 2019.Det skal fortsat være muligt at købe billetter ombord, men i henhold til tidligere beslutning bliver det 5 pct. billigere for personbilletter, ved forudbetaling på nettet fremfor ombord. Tidligere beslutningen om forudbetaling for biler ved reservation fastholdes og indarbejdes ligeledes. Færgedirektøren pålægges at udarbejde en plan for digitalisering af rejsehjemmel kontrol fra Ærø, fremfor personlig kontrol foretaget af besætningen. Det forlægges til politisk behandling i KB, senest den 1. april 2020."

Forslaget er nærmest identisk med det, Mads Boeberg Hansen og DF's Flemming Boye fremlagde på mødet i økonomi-og erhvervsudvalget i sidste uge, hvor det var blevet stemt ned til fordel for den tre-fasede model med salg af enkeltbilletter og opstilling af billetautomater.

Det nederlag blev på kommunalbestyrelsesmødet vendt til en sejr, da et flertal på otte bestående af De konservative, DF, Ærø Plus og løsgænger Jens Weiss stemte for ændringsforslaget, og dermed sendte færgedirektør Keld Møller tilbage til forhandlingsbordet med Ærøexpressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykkelig afslutning på Hamed Rezaiis sag

Endelig fik Hamed Rezaii sit svar. Og lykkeligvis for ham var det et positivt svar. Han har langt om længe fået den opholdstilladelse, han så inderligt har ønsket sig. Det er meget, han har været igennem. Lægeerklæringer har dokumenteret, at de psykiske traumer, han har fået som følge af sin opvækst i og flugt fra Afghanistan, har medført , at han lider af posttraumatisk stress syndrom. Bedre er det ikke blevet af, at hans sagsforløb har været en knudret affære med en del afslag og meget lang ventetid. Nu er det heldigvis overstået. Svaret er nået frem til Ærø, og så er der ikke så meget at sige til, at hans hoved var så fyldt med impulser, at hans umiddelbare behov egentlig var at slukke for hjernen og bare spille Playstation, efter han først havde kaperet, hvad nyheden betød for hans liv og færden. At der så også lige sniger sig yderligere en lettere grotesk detalje ind i sagsforløbet, er på bundlinjen underordnet for Hamed Rezaii. Det vigtigste for ham må være, at han har fået lov til at blive i landet. Nu kan han koncentrere sig om at passe sit arbejde og komme videre med bearbejdningen af PTSD'en. Og naturligvis kan han arbejde videre med integrationen i det samfund, han allerede er en del af. Den groteske detalje er måske også en anelse kendetegnende for et sagsforløb, hvor tidsplanen skred, og det har knebet gevaldigt med den gode og oplysende kommunikation fra Udlændingestyrelsen til Hamed Rezaii og familien Kjelsmark, som han har boet hos, mens hans ansøgning om at få en opholdstilladelse er blevet behandlet. Sidste krølle på sagen er, at Udlændingenævnet ved en fejl ikke fik fortalt Rezaiis advokat, at ansøgningen var gået igennem. Advokaten blev blot bedt om at fremskaffe nogle boligpapirer, og derfor kom det frem, at sagen var afsluttet med et lykkeligt resultat for Hamed Rezaii. Måske er det ikke den største fejl eller den tungeste opgave i hele sagsbehandlingen, der er kikset, men det er trods alt en ret vigtig oplysning, der ikke er blevet givet videre til først Hamed Rezaiis advokat og siden hovedpersonen selv. I sig selv behøver det ikke give meget røde ører. Fejlen har trods alt ikke alvorlige konsekvenser for sagen. Men samlet set, har sagsforløbet ikke været kønt. Set med positive øjne kan det slås fast, at der er lavet en sagshåndtering, der på nogle felter kan danne skole for, hvordan tingene ikke skal gøres. Adskillige små og store fodfejl undervejs har sat Hamed Rezaii under et unødigt mentalt pres, og det vil da være prisværdigt, hvis den slags fejl kan undgås i fremtiden. Han er jo ikke det eneste menneske, der befinder sig i en yderst sårbar position, hvor små administrative fodfejl kan få store menneskelige konsekvenser.

Annonce