Annonce
Ærø

Billet-chok: De konservative smed bombe i spillet om de ærøske færgebilletter

Det var ganske enkelt en billet-bombe, De konservatives Mads Boeberg smed under det første punkt på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Billedet er fra et tidligere kommunalbestyrelsesmøde. Da punktet blev behandlet under aftenens møde, blev Carl Jørgen Heide erklæret inhabil og forlod salen. Arkivfoto
Nederlag vendt til sejr for De konservative, da de på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde smed et tidligere forkastet billetteringsforslag på bordet, og fik det stemt igennem til fordel for det, der var vedtaget i Økonomi- og erhvervsudvalget.
Annonce

Ærø: Hvad der ellers så ud til at være en ret ligetil sag om at nikke ja til en udførligt beskrevet, tre-faset reform af billettering om bord på kommunens færger blev på kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften alt andet end enkel, da De Konservatives Mads Boeberg Hansen kort inden mødets begyndelse havde indsendt et andet forslag end det, der skulle stemmes om.

I sin korte enkelthed lød forslaget, at: "Ærøfærgerne fastholder billettering mod Ærø, ved fortsat salg af returbillet, endvidere foretages kontrol af samtlige passagerer fra Ærø for gyldig rejsehjemmel. Færgedirektøren tildeles mandat til at forhandle en refusionsaftale på plads med Ærø-Expressen, som baserer sig på returbillet til Ærø, med ikrafttrædelse den 1. december 2019.Det skal fortsat være muligt at købe billetter ombord, men i henhold til tidligere beslutning bliver det 5 pct. billigere for personbilletter, ved forudbetaling på nettet fremfor ombord. Tidligere beslutningen om forudbetaling for biler ved reservation fastholdes og indarbejdes ligeledes. Færgedirektøren pålægges at udarbejde en plan for digitalisering af rejsehjemmel kontrol fra Ærø, fremfor personlig kontrol foretaget af besætningen. Det forlægges til politisk behandling i KB, senest den 1. april 2020."

Forslaget er nærmest identisk med det, Mads Boeberg Hansen og DF's Flemming Boye fremlagde på mødet i økonomi-og erhvervsudvalget i sidste uge, hvor det var blevet stemt ned til fordel for den tre-fasede model med salg af enkeltbilletter og opstilling af billetautomater.

Det nederlag blev på kommunalbestyrelsesmødet vendt til en sejr, da et flertal på otte bestående af De konservative, DF, Ærø Plus og løsgænger Jens Weiss stemte for ændringsforslaget, og dermed sendte færgedirektør Keld Møller tilbage til forhandlingsbordet med Ærøexpressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce