Annonce
Langeland

Billedkunstnerne og søstre Ditte og Mette Leth Lindberg viser malerier, collager og illustrationer på Langelands Bibliotek

De er søstre og begge aktivt udøvende billedkunstnere - og så kan deres fælles udstilling ses på Langelands Bibliotek i juli måned. Ditte og Mette Leth Lindberg har dog et forskelligt udtryk i deres kunst, så mangfoldigheden er med på udstillingen. Foto: Søstrene Lindberg

Rudkøbing: En fællesudstilling på Langelands Bibliotek i Rudkøbing er ikke helt usædvanlig, men når de udstillende kunstnere er søstre, er der tale om en sjældenhed. Og i hele julimåned kan man se lige præcis det, idet Ditte og mette Leth Lindberg - begge uddannet indenfor kunst og formgivning - viser deres arbejder side om side. Det er første gang at de udstiller sammen, og første gang de udstiller på Langeland, hvor de begge er opvokset. Udstillingen er en blanding af nyere og ældre værker.

Mette Leth Lindberg er uddannet Illustrativ formgiver fra Seminariet for formgivning i 2003 og har siden arbejdet med maleri og Illustration. Ditte Leth Lindberg er uddannet fra Seminariet for Kunst og Håndværk i Kerteminde og arbejder med maleri og collage.

- Som formgiver beskæftiger jeg mig med diverse maleri- og illustrationsteknikker, og eksperimenterer gerne med de visuelle udtryk på kryds og tværs. Udtrykket er ofte ekspressivt og griber gerne om de mere mørke sider af tilværelsen, men humor er også et vigtigt element. Formsprog er for mig en fortælling og en måde at kommunikere/formidle på, fortæller Mette Leth Lindberg i en pressemeddelelse.

Annonce

Ditte og kunsten

- I tilblivelsen af mine billeder benytter jeg mange forskellige materialer og teknikker. Bl.a. collage, tryk, akvarelfarver, akryl, tusch. Billederne er ofte mørke og lidt dystre, og i flere lag. Jeg finder min inspiration i fortidens sort hvid film og filmens gamle divaer samt gamle smykker og vintagekjoler. Jeg arbejder bevidst med at opnå et patineret udtryk. Min egen historie dykker jeg også ned i og bruger som drivkraft i processen og tilblivelsen af mine malerier, fortæller Ditte Leth Lindberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Annonce