Annonce
Navne

Billedkunstner begejstret for sit nye liv i Faaborg

Helle Scheffmann indrømmer, at der ofte sniger sig en hest ind på malerierne. Årene som hestepige er ikke glemt. Privatfoto
Bladtegner og billedkunstner Helle Scheffmann har solgt andelslejligheden i København og købt en skøn gammel bygning på gågaden i Faaborg, hvor hun har åbnet værksted og galleri.
Annonce

Bladtegner og billedkunstner Helle Scheffmann overtog i maj ejendommen Østergade 35 i Faaborg, hvor hun har åbnet galleri og værksted. Den charmerende gamle ejendom har tidligere rummet blomsterbutik, men har stået tom i flere år.

- Tænk at jeg kunne få en hel ejendom her i Faaborg for det samme, som jeg kan sælge min lille andelslejlighed for i København, fortæller hun og lægger ikke skjul på, at hun føler sig meget velkommen i Faaborg, hvor både publikum og gadens forretningsdrivende har vist en masse positiv interesse.


Det er rigtig dejligt at få kommentarer til, hvad jeg laver. Jeg har siddet i en lille lejlighed og ikke snakket med ret mange om min kunst, og nu hører jeg en masse positive kommentarer hver dag.

Helle Scheffmann, bladtegner og billedkunstner


Planen er at holde værkstedet og galleriet åbent frem til 1. september - og muligvis september med. Og det er hendes plan at bo i Faaborg permanent og bruge ejendommen både som bolig, værksted og sommergalleri.

Annonce

Karriere som bladtegner

Helle Scheffmann er oprindelig grafiker. Uddannet litograf fra Odense og senere grafiker/maler fra Kunstakademiet.

Sidst i 90'erne tog hun en BA i kunsthistorie på Københavns Universitet og havde sideløbende en tegneserie hver dag i Aktuelt. Både Aktuelt og tegneserien er for længst lagt i graven, men siden er det blevet til en masse skarpe satiriske bladtegninger.

Blå bog

Helle Scheffmann er uddannet på Det Fynsk kunstakademi i Odense.

Hun er oprindelig født og opvokset i Odense, men har boet den seneste halve snes år i København.

Sidst i 90'erne tog hun en BA i kunsthistorie på Københavns Universitet og havde sideløbende en tegneserie hver dag i Aktuelt.

I de seneste fem-seks år har hun været fast tegner på avisen Nordjyske, men hun mistede jobbet under en sparerunde i foråret.

Nu har hun startet et nyt liv som galleriejer på gågaden i Faaborg.

I de seneste fem-seks år som fast tegner på avisen Nordjyske. En stilling hun desværre måtte vinke farvel til i vinter. Men hvor hun og andre bladtegnere oplever et fald i indtægterne, har Helle været så heldig at der er mere efterspørgsel efter hendes billeder.

Helle Scheffmann i døren til sit nye galleri i gågaden. Hun er glad for de mange besøgende og de positive kommentarer. Privatfoto

P.t. arbejder hun med en række større malerier op til to udstillinger i Odense i efteråret. Og med den interesse, der er fra de mange besøgende i Faaborgs gågade, er det nok at se til.

- Det er rigtig dejligt at få kommentarer til, hvad jeg laver. Jeg har siddet i en lille lejlighed og ikke snakket med ret mange om min kunst, og nu hører jeg en masse positive kommentarer hver dag, fortæller hun.

Annonce

Skæve bygninger

Helle Scheffmann tegner bygninger, så enhver arkitekt enten korser sig eller forelsker sig. Selv siger hun, at hun tegner efter hukommelsen. Det lige bliver skævt, og det skæve bliver lige. Men inde bagved kommer selve bygningens idé bedre til udtryk. Og netop denne fornemmelse af bygningen betyder, at der er bygningsværker, der står hendes hjerte nærmest.

Og så er der næsten altid heste med. Teenageårene som hestepige til ridestævner på hele Fyn og senere mange år som ridelærer er ikke glemt, og en rytter sniger sig ind på hvert eneste billede.

- Jeg har fået et helt galleri for de samme penge, som jeg kan sælge min lille lejlighed i København for, fortæller Helle Scheffmann. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce