Annonce
Kultur

Billed-Bladets fotograf kiksede i dronningens bryllupsbilleder: - Redaktøren blev rasende

John Aagaard har en fortid som fotograf på Billed-Bladet, hvor de afdækkede måske en af ugebladets vigtigste historier: Dronningens bryllup. Det gik dog ikke helt efter planen. Foto: Thomas Gregersen
Radiovært på Radio Nordfyn, John Aagaard, var fotograf på Billed-Bladet da dronningen blev gift i Holmens Kirke i 1967. Han skulle tage billeder med en timer og i farver - et mildest talt mislykket projekt.

Nordfyn: Hvis man lytter med i den lokale radio, Radio Nordfyn, har man helt sikkert lyttet til John Aagaards røst. Til daglig er han radiovært og bestyrelsesformand for foreningen bag radiokanalen. Men denne stilling har han ikke altid haft.

For år tilbage havde John Aagaard sin daglige gang som fotograf på Billed-Bladet i København og skulle naturligvis dække brylluppet mellem skulle dronningen og prins Henrik i Holmens Kirke.

Her var de i alt fem mand til at dække brylluppet. Hjemme på redaktionen sad den ansvarshavende redaktør, Erik Sabroe, med en stor forventning til det, på det tidspunkt, nye påfund: selvudløste billeder og fotografier i farver.

Annonce

Men Erik Sabroe endte med en lang næse - for alt gik galt.

For det første skulle billederne af den unge dronning printes i farver, og der blev leveret store papirsruller fra Finland. Problemet var bare, at de var utroligt kolde indvendigt.

- Når man putter en stor rulle papir på trykmaskinen, og det stadigvæk er koldt indvendigt, så giver papiret sig, forklarer John Aagaard om teknikken, der var hypermoderne dengang.

Den store temperaturforskel gjorde, at farverne kom ud forskudt fra motiverne.

- Erik Sabroe blev rasende, og vi havde en masse tekniske problemer med Husum (trykkeriet, red.), for vi kunne jo ikke være bekendt at udkomme med dronningen, hvor vi havde skubbet på ansigterne.

Erik Sabroe blev rasende, og vi havde en masse tekniske problemer med Husum (trykkeriet, red.), for vi kunne jo ikke være bekendt at udkomme med dronningen, hvor vi havde skubbet lidt på ansigterne.

John Aagaard

Politiet i fokus

Derudover måtte fotograferne ikke stå ved alteret under vielsen, og John Aagaard og resten af teamet havde derfor - på højteknologisk vis - sat tre kameraer op, som kunne udløses på afstand.

Men selvfølgelig gik heller ikke dette som planlagt.

- Der kom en bombetrussel mod Holmens kirke på selve dagen, om formiddagen. Mens vi var derinde rykkede politiet ind med mandskab og skulle tjekke, om der lå en bombe nogen steder, fortæller han.

Der var ingen bomber - men Danmarks største ugeavis var ramt af det sorteste uheld. Politiets walkie-talkier havde nemlig tilfældigvis den samme frekvens som John Aagaards fjernbetjeninger.

Fremkaldelsen af billederne vakte derfor en del overraskelse, da man så billederne. Der var stort set kun motiver af politibetjente, der afsøgte kirken.

John Aagaard befandt sig på balkonen og fik skudt et par billeder af brudeparret.

- Men vi blev berømte for, at hendes majestæt dronningen jo ikke var så pæn på vores billeder, konkluderer John Aagaard.

Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat

Læserbrev: Vækst er ikke en lige linje

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Kultur For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Ærø For abonnenter

Se video: Ærøskøbing Vandværk graver 43 meter ned i jorden efter mere og bedre vand

Svendborg

Planen var at vente på ophævede restriktioner: Nu genåbner Torvecaféen alligevel

Annonce