Annoncørbetalt indhold

Bilejer: skiftet fra sommer til vinter – og omvendt

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når årstiderne skifter, så er der noget, som man skal være opmærksom som bilejer. Dette kan både vejrforholdene og skiftningen af dæk. Læs med herunder, så du bliver bedre forberedt til de skiftende årstider, som bil ejer.


Annonce

Husk at skifte til vinterdæk

Er du lidt i tvivl om hvornår du præcis skal skifte fra vinterdæk til sommerdæk? Her kan din lokale mekaniker ofte behjælpelig. I Danmark er vejret uforudsigeligt, og derfor kan mange være i tvivl om hvornår skiftet præcis skal foregå. En god tommelfingerregel er dog, at når det er meget vådt på vejene og temperaturerne kommer under 7 grader – så er det blevet tid til at skifte sommerdækkene. Denne periode indtræffer ofte i november og indtil april.


Tjek også jævnligt dækmønstret, og se om det de lever op til anbefalingerne og lovkrav.


Skal du have skiftet dine sommerdæk til vinterdæk? Så kontakt Autopartner, som hurtigt og let kan hjælpe dig.


Glem ej sommerdækket

Selvom det for mange er det vigtigste at få skiftet sommerdæk til vinterdæk på grund af vejret og trafiksikkerheden, så er det altså lige så vigtigt at få skiftet dem over igen. Sommerdækket har en glattere overflade, som giver en højere køreglæde i varmt vejr – og ikke mindst et bedre vejgreb. Et vinterdæk slides hurtigere end sommerdækket.


Sommerdæk har ligeledes den fordel, at de har mindre friktion, som kan være medvirkende til at man bruger mindre benzin, når man kører afsted på sommerdækkene.


Der findes naturligvis også helårsdæk, som du kan benytte dig af.

Kør altid efter vejrforholdene

Selvom man har fået skiftet sine dæk, så skal man naturligvis også huske at køre efter vejrforholdene. Generelt så er det altid en god idé at sænke farten, når det begynder at regne, sne eller hvis der er tåge. Husk derudover at øge afstanden til forankørende biler, da bremselængden bliver øget med sne og slud på vejene.


En god idé kan generelt være at tjekke vejrudsigten, før du skal ud at køre. Det danske vejr er nemlig meget omskiftelig, så selvom kalenderen viser sommer, så kan man aldrig vide hvornår den næste stor regnbyge ankommer. Gør det derfor gerne til en god vane, at altid tjekke vejrudsigten. På denne måde kan du også meget bedre disponere tiden – og ender ikke med at overtræde fartgrænserne.


Generelt så kan det være en god idé at altid have nogle faste ting med i bilen, så man ikke pludselig står i problemer. Dette kan fx være en førstehjælpskasse, startkabler, refleksvest og sprinklervæske.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.