Annonce
Langeland

Bilbatterier i høj kurs: Stort kup på Sydlangeland

Tyveriet løber op i 10-12.000 kroner og er naturligvis meldt til politiet. Arkivfoto: Michael Bager
Værdi af det stjålne løber op i 10-12.000 kroner.

LEJBØLLE/HUMBLE: Tyvene har formentlig vidst, hvad de gik efter, i forbindelse med indbrud på kommunens genbrugspladser i Helsned og Lejbølle. Fra Helsned er stjålet 900-1000 kilo bilbatterier. Tyvene fjerner blyet, og værdien løber i dette tilfælde op i 10.000-12.000 kroner.

I Lejbølle er batterierne låst inde, den mulighed har man ikke i Helsned - endnu, oplyser driftschef Jeanette Nissen Rasmussen fra Langeland Forsyning A/S.

- Men det her er ikke første gang. Nu kommer der kameraer op begge steder, siger hun.

I forvejen er der kameraer på kommunens største genbrugsplads, som ligger ved Rudkøbing.

Tyveriet i Helsned må være sket mellem torsdag klokken 16 og fredag klokken 6-6.30.

- Vores pladsmand forlod stedet klokken 16 torsdag. Han havde tidligere på dagen bemærket en gæst, som havde stået længe og kigget på kassen med brugte bilbatterier og ikke selv havde afleveret noget på pladsen, men pladsmanden havde ikke lagt mere i det. En anden kollega kørte forbi fredag mellem klokken 6 og 6.30 og så, at porten ind til pladsen var brudt op, oplyser Jeanette Nissen Rasmussen.

I Lejbølle opdagede man klokken 10, at porten var brudt op, men bygningen havde tyvene ikke været inde i.

I perioder har man i Danmark serietyverier af bestemte ting. Mange kan huske i slutningen af nullerne, hvor airbags fra visse biltyper var i høj kurs. En overgang var det diesel, så kom der masser af tyverier af kobberledninger, og nu er bilbatterier altså i høj kurs.

- Jeg har talt med kolleger fra forsyningsvirksomheder på Fyn, som har oplevet præcist det samme. Det er da tankevækkende, tilføjer Jeanette Nissen Rasmussen.

Har nogen bemærket noget i det angivne tidsrum, hører Fyns Politi naturligvis gerne. Telefonnummeret er 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce