Annonce
Langeland

Biavler cykler med honning fra dør til dør

Snart kan honning bringes fra Trankær ud til enhver hoveddør på Langeland. Foto: Langelands Biavlerforening
Mens bierne hviler vinteren over, vil Langelands Biavlerforening cykle fra dør til dør med honningen

TRANEKÆR: Svend Aage Sørensen håber at få noget motion i benene. Som formand for Langelands Biavlerforening har han sat sig for at cykle øen rundt med honning fra foreningens bistader i Tranekær.

- Hvis vi kørte rundt med honningen i bil, ville vi få skudt i skoene, at det går udover klimaet. Så jeg tager cyklen. Eller bussen hvor jeg kan have cyklen med, fortæller formanden.

Når formanden begynder, er det fordi, han håber, at de andre biavlere vil følge hans eksempel, så flere kan bringe honning ud på Langeland.

Biavlerforeningen cykler honning til hovedøren en gang om måneden, hvis man køber minimum tre glas af den søde substans. Svend Aage bringer honning ud første gang mandag den 14. oktober.

- Her i vinterperioden er det vores eneste indtægt, og kronerne fra salget går til vedligehold og udvikling af besøgsbigården i Tranekær, fortæller formanden.

Den udbragte honning kan bestilles på 23 25 10 96 eller svendaage@abildlund.dk. Leveringen koster ikke ekstra.

Forældre og børn er i øvrigt velkomne til at kigge forbi besøgsbigården i efterårsferien, hvor man torsdag den 17. oktober holder åbent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Leder

Fyns Amts Avis mener: God langelandsk reaktion på ministeropråb

Den digitale infrastruktur har nogle steder på Langeland mindet lidt om en dårligt holdt grusvej, men nu kan bedre tider være på vej. Der er i hvert fald grund til at rose langelænderne for at gå helhjertet til værks i forsøget på at få del i bredbåndspuljen denne gang. En håndfuld projekter er med i ansøgerfeltet, og så kan vi kun krydse fingre for, at så mange langelandske projekter som muligt finder nåde for de kritiske blikke i Energistyrelsen, når de sidste 98 millioner kroner i bredbåndspuljen fordeles i december. Der er ingen tvivl om, at pengene vil kunne gøre en stor forskel på øen. Formuleringen bedre sent end aldrig passer meget godt til de langelandske ansøgninger. Tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har gæstet Langeland, mens han stadig var minister, og dengang opfordrede han langelænderne til at gå langt mere offensivt til værks i kampen om få forbedret bredbåndsforbindelsen på øen. Dengang var det nemlig småt med ansøgninger til puljen, der nåede frem til Energistyrelsen. Kritikken lød blandt andet på, at hele ansøgningsprocessen var snørklet og kompliceret. Responsen var da også positiv. Der blev udvekslet informationer og råd til, hvilken vej langelænderne skulle gå for at slippe gennem nåleøjet, og nu kan vi se resultatet af det. Langt flere ansøgninger til bredbåndspuljen er nu på vej. Puljen bidrager til, at de lidt tyndt befolkede områder sakker mindre agterud på den digitale front. Og det betyder jo ikke kun, at Netflix kører bedre, at vi kan læse og sende emails og ungerne kan spille online. Det sker såmænd også, men næsten endnu vigtigere er det, at erhvervslivet vil blive styrket, hvis det lykkes at hale nogle bredbåndsmillioner til Langeland. Det er afgørende for udviklingen af et hvilket som helst område, og derfor naturligvis også Langeland. Det er svært at lokke virksomheder til digitale ørkener, og endnu sværere at drive dem der. Så galt er det naturligvis ikke alle steder på Langeland, men der er god plads til forbedringer på dele af øen. Derfor er det også ærgerligt, at den nye regering ikke agter at videreføre puljen. Det er en klar svækkelse af indsatsen for at bringe Danmark i balance. Det er selvfølgelig heller ikke regeringens motto, men den må have en klar interesse i, at hele landet bidrager til fremdriften. Håbet må på den baggrund også være, at når regeringen nu som lovet evaluerer udkommet af bredbåndspuljen, så bliver konklusionen, at det er en god idé at sparke nogle millioner ud til de områder, der trænger til en opgradering af den digitale infrastruktur.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce