Annonce
Langeland

Betjent: Der bør være en lokalstation her

John Arly Henriksen var blandt de sidset faste betjente på Langeland. Han synes, det er drøn ærgerligt, at stationen i Rudkøbing er nedlagt. Foto: Tim Kildeborg Jensen - arkiv
Øens tidligere landbetjent John Arly Henriksen undrer sig over stilheden på døgnrapporten og mener desuden, at der bør være en politistation på Langeland, så kontakten og tilliden til politiet bliver styrket.
Annonce

RUDKØBING: - Jeg siger ikke, at alle politistationer rundt omkring skal genåbnes, men nogle af dem.

John Arly Henriksen var blandt de sidste betjente på Fredensvej, da politistationen i Rudkøbing stadig var i drift. I dag arbejder han i Svendborg. For siden 2016 har der været såkaldt en politibutik i Rådhusets kælder. Her er der åbent hver den første torsdag i måneden mellem klokken 15 og 17. Men det ser betjenten, der også sidder i Svendborg byråd for Socialdemokratiet, gerne ændret.

Man er nødt til at tænke på de steder, hvor befolkningsgrundlaget er stort nok - og det er det på Langeland, mener John Arly Henriksen.

- Det kan ikke passe, at på et sted som Langeland, hvor der bor 13.000/14.000 mennesker, ikke kan være kontakt med en politimyndighed på et fysisk sted, siger John Arly Henriksen.

Om den manglende politistation på Langeland smitter af på, at Langeland ikke har optrådt på døgnrapporten gennem længere tid er svært at sige, omend John Arly Henriksen gerne knytter en kommentar til problematikken.

- Det må jo betyde, at det går godt på Langeland, forklarer betjenten med en vis ironi i stemmen.

Er det et tegn på, at borgerne finder det for besværligt at anmelde sagerne, fordi der virkelig skal være kød på, før politiet kommer?

- John Arly Henriksen, politibetjent
Annonce

Opgivende borgere

Alligevel kan betjenten ikke lade være med at undre sig.

- Er det et tegn på, at borgerne finder det for besværligt at anmelde sagerne, fordi der virkelig skal være kød på, før politiet kommer, resonerer han.

Endvidere tøver John Arly Henriksen ikke med at kalde det for drøn-ærgerligt, at lokalstation i Rudkøbing er nedlagt.

Ifølge ham holder de kriminelle nemlig ikke inde med deres gerninger, bare fordi politiet gør det. Som det er nu, er Fyns Politi forpligtet til at sende en patrulje til Langeland hver ottende time. For at holde tilsyn med politiets lokaliteter, som det hedder. Men om politiet tager sig af egentlig opgaver på Langeland, er et andet spørgsmål.

Udover det potentielt friere spil for kriminelle på grund af politiets centralisering, mener John Arly Henriksen, at politiet mister følingen med lokalbefolkningen, når der ikke er politistation. Den manglende kontakt til borgerne kan ifølge betjenten være én af forklaringerne på stilheden fra Langelandsområdet i døgnrapporten.

Med centraliseringen i Svendborg har Fyns Politi nemlig mistet de tips og den viden om hverdagen i lokalmiljøet, som John Arly Henriksen mener er helt afgørende for netop borgernes tillid til ordensmagten.

Betjenten mener da også, at borgerne har en vist ret til at vide, hvad politiet laver. Også på Langeland. Men fortællingerne herom er der i den seneste tid blevet færre, blandt andet fordi der siden 19 september ikke har været skrevet om politiets arbejde på Langeland i Fyns Politis døgnrapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce