Annonce
Langeland

Bestyrelsesformand trækker sig: - Jeg er stærk i troen på, at et salg er det rigtige

Thomas Elnegaard, formand for Fonden Langelands Elforsyning. Foto: Michael Lorenzen
Afgående bestyrelsesformand For Langelands Elforsyning, Thomas Elnegaard, trækker sig, fordi flere i bestyrelsen er vendt og nu er i mod et salg. - Det er bedst for fonden, at der kommer et sæt friske øjne på til at se på de muligheder, der eventuelt måtte være, siger han.

Langeland: Det blev en kort periode for Thomas Elnegaard som bestyrelsesformand for Langelands Elforsyning. Efter lidt over en måned på posten har han valgt at trække sig.

Beslutningen skyldes, at tre ud af syv bestyrelsesmedlemmer har ombestemt sig og nu er i mod beslutningen om at sælge Langelands Elforsyning til Energi Fyn. Og den skyldes, at han selv stadig mener, at det er den bedste beslutning at sælge.

- I den senere tid er der opstået bekymring i bestyrelsen, der handler om, hvorvidt et salg er det rigtige. Da vi gik ind i det her, var vi enige om, at vi skulle være enige. Og vi var enige, da vi underskrev hensigtserklæringen. Men da jeg ved det seneste møde med bestyrelsen i onsdags finder ud af, at tre ud af syv i bestyrelsen er i mod - og i så vigtig en sag - så kan man ikke gennemføre et salg, siger Thomas Elnegaard.

Annonce

Det er en samlet bestyrelse, der har valgt at stille undersøgelserne omkring en eventuel handel med Energi Fyn i bero og undersøge muligheden for at videreføre Fonden Langelands Elforsyning med datterselskaber videre i eget regi.

- Man vil prøve at optimere driften, så man kan modstå de kommende eventuelle udfordringer. De muligheder har jeg svært ved at se, for jeg er så stærk i troen på, at et salg er det rigtige, siger den tidligere formand.

Røde lamper

For Thomas Elnegaard handler det om, hvad man tror på. Og han tror på et salg.

- Det handler meget om, hvad man tror på, der sker i fremtiden. Vi har alle kunnet se nogle røde lamper blinke i fremtiden, men det er spørgsmålet om, hvor store man tolker de lamper. Jeg tolker dem til at være rimelig store, og jeg mener, det er det rigtige tidspunkt at sælge på. Og at det er nu, man kan få den bedste pris.

Thomas Elnegaard vil ikke sige, hvem der er uenige i at sælge. Og han havde gerne set, at bestyrelsen havde ventet med at tage en endelig beslutning om et salg, til man havde fundet ud af, om prisen på 170 millioner kroner var den rigtige og til, man havde fundet ud af, hvordan vedtægterne i fonden kunne ændres til gavn for udvikling og vækst på Langeland.

Sydfyns Elforsyning nævner, at de ikke er blevet spurgt om et muligt køb, og at de er interesserede. Har i tænkt jer grundigt nok om, mener du?

- Vi har ikke fået lejlighed til at gøre arbejdet færdigt. Vi er ved at undersøge nu, om prisen er den rigtige. Det kan vi som bestyrelse ikke vurdere, men det er der nogle andre, der vurderer. Og hvis de havde sagt, at det var til den billige ende, så skulle vi selvfølgelig have rettet blikket op for at se os lidt omkring. Men den mulighed har vi ikke haft.

Annonce

Hensynet til ansatte

Den tidligere formand ærgrer sig ikke over, at bestyrelsen undlod at informere offentligheden og repræsentantskabet noget tidligere.

- Jeg synes stadig, at det var det rigtige tidspunkt, vi gik til offentligheden. Man har haft indtryk af, at vi var længere, end vi var. Først efter den 21. januar begyndte vi at se på, hvor godt tilbuddet var. Før da havde vi kun undersøgt, om det var muligt at sælge.

Thomas Elnegaard hæfter sig ved den usikkerhed, der har været for medarbejderne den seneste måned. Og han er glad for, at de ikke har stået i den usikkerhed i længere tid.

- Det er utrolig hårdt for medarbejderne. Skulle de have haft usikkerhed helt tilbage fra sidste sommer? Det mener jeg ikke ville være gavnligt for hverken medarbejdere eller fonden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce