Annonce
Debat

Besparelser. Alle børn og unge har ret til et godt liv

Lokaldebat: Skolelivet er en betydningsfuld tid i et børne- og ungeliv, uanset hvordan man er startet i livet, eller hvordan man er født ind i livet.

Pilehaveskolen er fuld af børn og unge mennesker, der har brug for helt specielle måder at blive mødt på for at kunne være med i hele livet på en glædesfuld måde. De har brug for helt specielle metoder for at kunne lære det, de nu en gang er i stand til. De har brug for mange specialuddannede fagpersoner omkring sig, der kan forstå deres helt specielle problematikker for at kunne lære, være sociale og få en følelse af at høre til og være ok, selv om de ikke passer ind i samfundet.

Mange af vores børn og unge mennesker har prøvet at være i andre tilbud, hvor de ikke passede ind i.

Vi kan alle forestille os, hvor smertefuldt det er for et menneske ikke at høre til og ikke at lykkedes. Det har fantastisk store omkostninger for det enkelte barn, og det er smertefuldt for den enkelte familie, at ens barn ikke har det godt. Det sætter dybe spor ind i familielivet, som alle risikerer at komme i mistrivsel.

Vi forældre på Pilehaveskolen frygter de kommende besparelser, og hvilke konsekvenser det har for vores børn og unge mennesker. Vi er stolte af og glade for vores skole, det høje faglige niveau og den glæde, der er mellem børn, unge og voksne.

Kære politikere, tænk Jer godt om, tænk på livet, tænk på os.

Alle børn og unge mennesker har ret til et godt liv.

Annonce
Lis Brødsted (yderst til højre) opfordrer politikerne til at sikre, at eleverne på Pilehaveskolen også fremover får den rigtige undervisning. Foto: Nina Vibe Petersen
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fire millioner til flere pædagoger: Toppolitiker vil sende flest penge til børnehaver i den nordlige del af Faaborg-Midtfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Museum på Langeland i efterlysning: Viden om og genstande fra dramatisk stranding af flydedok med franske og sovjetiske krigsfanger

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Opråb fra udkanten

Det skal da ikke helt afvises, at det hele er et stort velkoreograferet skuespil, som skal søde den bitre udligningspille, landets rigeste kommuner og borgmestre har udsigt til at skulle sluge. At alle forglemmelserne, forsyndelserne og stikpillerne nøje er aftalt mellem ministre, borgmestre og opposition på hemmelige møder bag nedrullede gardiner. I så fald er der tale om et skuespil, der er værdig til flere fornemme priser i både ind- og udland. Det lyder absurd, men det vil være at foretrække frem for alternativet: At regeringen tager så let på årets så klart vigtigste indenrigspolitiske beslutning, at den risikerer at falde til jorden. Det er under alle omstændigheder svært at begribe rationalet bag regeringens mumlerier i debatten om den kommunale udligning. Det tog fortvivlende lang tid at få det faktuelle grundlag bag regeringens udspil lagt frem, og i processen har borgmestre, byråd, kommunalbestyrelser og borgere måtte se udligningsbeløbene stige og falde uden rigtigt at kunne få en fyldestgørende forklaring. Regeringen kan stadig nå at lande en aftale i tide til, at kommunerne kan lægge deres budgetter for næste år, men tiden går, og eksperterne er allerede begyndt at snakke om at udskyde reformen til næste år. Hvis der er tale om, at man fra regeringens side har forsøgt at spinne en beslutning igennem, så har man misforstået sin opgave i så stort omfang, at det savner historisk modstykke. Der er andet og mere på spil, end den i forvejen meget vigtige flytten rundt på milliarder fra øst til vest, fra rig til fattig. Danmark knirker. Fundamentet skrider. Den såkaldte sammenhængskraft har mistet pusten. Det kan en udligningsreform ikke rette op på alene, men det er en af de vigtigste sten at få lagt. Debatten er vigtig, og den fortjener at blive taget på et ordentligt og oplyst grundlag. Ellers vil den bare splitte endnu mere. Det er i første omgang regeringens ansvar at få landet en aftale. Det er lige som den, der har serveretten, men det påhviler også oppositionen at tage sin opgave alvorligt og ikke henfalde til forsøg på at score billige point.

Annonce