Annonce
Svendborg

Beredskabet rykkede ud: Plæneklipper forårsagede brand i maskinhal

En brand opstod søndag eftermiddag i en maskinhal i Vester Skerninge. Arkivfoto: Michael Bager

Vester Skerninge: Det var en plæneklipper, der var årsagen, da en brand opstod søndag eftermiddag i en maskinhal på Nørremarksvej i Vester Skerninge.

Plæneklipperen stod i en del af maskinhallen, der var indrettet som værksted.

- Det var ejeren af gården, der lagde mærke til det. Han forsøgte at slukke med en pulverslukker, men det var ikke nok, og så tilkaldte han os, fortæller indsatsleder ved Beredskab Fyn, Lars Jeppesen.

Beredskabet modtog alarmen klokken 15:08, og i alt otte brandfolk deltog i brandslukningen.

Selve slukningsarbejdet tog omkring et kvarter, og selvom maskinhallen slap for at gå op i flammer, var det ikke helt uden brand- og røgskader, fortæller Lars Jeppesen.

- Der var brændt en stribe fra plæneklipperen og op af væggen, og det var lige nået op til loftet, før vi fik det stoppet, så det ikke bredte sig yderligere, fortæller indsatslederen, der kørte fra Vester Skerninge igen lidt over fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Kan vi holde klimamomentum?

Byrådet har sat rammerne for en visionær Klima- og Energipolitik og for en progressiv bæredygtighedsstrategi, som vil blive besluttet i byrådet i februar. Men har byrådet styrken og viljen til at holde momentum, når de store politikker og strategier skal føres ud i livet? Svaret er helt selvfølgeligt: Det er vores pligt! Med den massive opbakning der er blandt unge på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, og med det stigende pres der ligger fra en bred befolkning, der nu mærker konsekvenserne af vores levevis gennem de sidste 50 år, hvor sommeren bliver stadig varmere, vinden stadig stærkere og vandet meget voldsommere. Målene for en grøn omstilling er sat og skærpet i 2018. Vi skal som kommunal virksomhed i 2030 være dækket med 100 procent vedvarende Energi og allerede i 2025 være dækket med 75 procent. Det er en voldsom opgave, som vi endnu ikke har alle løsninger til at nå. Men politisk har vi sat en retning, som betyder, at vi har løftet os fra at være passive tilskuere til en katastrofal udvikling, til en handlingsorienteret kommune, som tager ansvar. Men også her vil den progressive del af beslutningstagere og befolkning møde modstand og skepsis. Der vil komme anslag mod dele af de mange løsninger, der skal til for at nå målene. Vi har set det, hver gang der skal rejses vindmøller, solcelleanlæg eller et biogasanlæg, og vi vil mærke det, når vi skal til at omlægge til mere et økologisk grønt køkken i institutioner. Vi vil opleve det i svære budgetforhandlinger, når der skal skaffes flere penge til at udskifte kommunens bilpark til elbiler, og det bliver rigtig svært, når vi skal finde et flertal i byrådet til at nedlægge vores kraftvarmeværk. Men det er den vej vi skal. Vi vil blive berørt af en grønne omstilling. Det vil få konsekvenser for vores levevis, men det er den vej, vi skal gå. Men det er ikke alene kommunen, der har en opgave der skal løses. Det er hjemme hos den enkelte borger, der skal energirenoveres, og forbrugsvaner skal ændres. Det er i landbruget, produktionen skal omlægges, og jordarealer skal tages ud af driften. Det er i erhvervene, der skal findes nye veje i en grøn omstilling. Det gode er, at rigtig mange initiativer allerede er sat i værk, men vi skal op i et helt andet gear for at nå de mål, vi har sat. Nationalt har regeringen - med dens støttepartier - taget et kvantespring med den nye klimalov, og vi har i Svendborg Byråd skabt bred enighed om de politikker, der skal til for at nå de satte mål. Nu skal det vise sig om byrådet magter opgaven.

Annonce