Annonce
Svendborg

Benjamin skildrer livet før og efter corona: Jeg savner, hvad livet var

Benjamin Hedegaard har lavet en video om, hvordan det er at være menneske før og efter corona. Privatfoto
24-årige Benjamin Hedegaard fra Svendborg har lavet en video inspireret af, hvordan livet var før corona.
Annonce

Svendborg: Der er et liv før og efter corona.

Det er, hvad 24-årige Benjamin Hedegaard fra Svendborg vil fortælle med videoen ”I miss what the world used to be”.

Projektet startede med en sang.

- Når jeg laver film, er det ofte en sang, der inspirerer mig i første omgang. Og jeg hørte i en sang i foråret, mens jeg arbejdede som lærervikar på Rantzausminde Skole, og jeg var blevet hjemsendt, siger Benjamin Hedegaard.

I sangen bliver det sagt på engelsk, at ”lige nu, med alt hvad der foregår i verden, er det sværeste at være menneske”. Og det kunne Benjamin Hedegaard relatere til.

- Jeg syntes, det var svært bare at være. Alle de ting, vi før havde taget for givet, kunne vi ikke mere. For eksempel plejer jeg altid at holde en stor fødselsdagsfest for alle drengene. Men det kunne jeg heller ikke. Så pludselig kunne man ikke agere i samfundet, som man plejer, siger han.


Jeg syntes, det var svært bare at være. Alle de ting, vi før havde taget for givet, kunne vi ikke mere.

Benjamin Hedegaard


Annonce

Svendborg i hovedrollen

Benjamin Hedegaard er overvældet over modtagelsen af videoen - han har fået mere end 5000 visninger af videoen på sin Instagram-profil på mindre en to døgn.

- Jeg har lavet en del videoer i min tid, og jeg har aldrig fået så mange delinger og likes for en video, jeg har lavet. Det gør mig virkelig glad, at folk bliver rørt af noget, jeg har lavet, siger han.

I videoen har han optaget en masse mennesker tæt på, mens de kigger ind i kameraet. Mange af dem er optaget i Svendborg. Også Svendborgsundbroen spiller en hovedrolle i selve videoens åbningsscene.

Blå bog

Benjamin Hedegaard er 24 år og har boet i Svendborg det meste af sit liv. Er lige flyttet fra Svendborg til Valby.

Han har blandt andet gået på Rantzausminde Skole og HHX i Svendborg.

Arbejder som lærervikar og som freelancer med at lave videoer – primært til private virksomheder.

Selvom Benjamin Hedegaard har haft meget videomateriale fra sine rejser – og fra tiden før coronapandemien, har han måttet købe sig til enkelte videoklip fra for eksempel festivaler.

- Der var rigtig mange optagelser, som jeg gerne lige ville tage ud og lave, men det kunne jeg ikke på grund af corona, siger han.

Annonce

Et vendepunkt

Benjamin Hedegaard arbejder som videograf – og det er ikke lang tid siden, han besluttede, at video skulle være vejen for ham.

- Jeg gik på HHX, og efter det var jeg ret meget i tvivl om, hvad jeg så skulle. Jeg havde overvejet noget med marketing eller journalistik. I 2017 tog jeg ud at rejse – jorden rundt sammen med en ven.

Sammen med sin ven aftalte han at lave videofilm fra rejsen. Den beslutning blev et vendepunkt for Benjamin Hedegaard.

- Så optog vi nogle film og klippede det sammen, og jeg kan huske, det var der, det gik op for mig, hvor fedt det er at lave videoer – det kan jeg godt lide. Jeg kunne virkelig mærke, hvor meget jeg gik op i det, når jeg sad og klippede det sammen. Og så har jeg hængt ved at lave videoer siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce