Annonce
Svendborg

Bekymrede socialdemokrater mødtes med integrationsordfører: Stadig uenige om sikkerheden i Syrien

Borgmester Bo Hansen (S) holdt sammen med resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe i sidste møde med flygtninge- og integrationsordfører Rasmus Stoklund. Årsagen var bekymring blandt de lokalvalgte for, om det nu er sikkert at sende flygtninge tilbage til Syrien eller ej. Foto: Katrine Becher Damkjær
Syrisk familie på Thurø gik under jorden for at undgå hjemsendelse. Det fik flygtningepolitik på byrådets lokale dagsorden - og affødte et møde mellem integrationsordfører Rasmus Stoklund (S) og den socialdemokratiske byrådsmøde. Sikkerheden i Syrien bekymrer dog stadig de lokale politikere.

Svendborg: Flygtninge skal stadig sendes hjem til Syrien, så snart det er sikkert - og det mener myndighederne, det er i Syriens Damaskus-region.

Det holdt integrationsordfører Rasmus Stoklund (S) fast i, da han tirsdag før byrådsmødet mødtes virtuelt med den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Anledningen til mødet var det bekymringsbrev, som borgmester Bo Hansen (S) og resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe i begyndelsen af april skrev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)

Annonce


Vores opgave er jo at reagere, når en familie pludselig forsvinder af frygt for at blive sendt hjem. Vi har som kommune ansvaret for familien.

Bo Hansen


I brevet lod S-gruppen forstå, at man var bekymret for, om det nu også er sikkert at sende flygtninge hjem til Syrien - en bekymring på baggrund af den syriske familie på Thurø, der forinden var gået under jorden for at undgå at blive sendt hjem.

Borgmester Bo Hansen (S) fortæller efter mødet, at de lokale S'ere ikke nåede til enighed med integrationsordfører Rasmus Stoklund - men nok nærmere nåede til en fælles forståelse.

- Vi rejste en bekymring om sikkerheden i Damaskus. Jeg har ikke forudsætning for at vurdere sikkerheden der. Men jeg kan godt være bekymret alligevel, for det er jo fakta, at sikkerhedstjenesten der også står for en lang række brud på menneskerettighederne i området, siger Bo Hansen.

Ingen dundertale

Bo Hansen afviser, at der var tale om en dundertale, hvor Stoklunds opgave var at skabe ro på bagsmækken i en betændt sag.

- Vi blev sat ned som politikere – og som almindelige mennesker - og havde en samtale. Og det står i hvert fald klart, at der ikke er nogen, der misunder Rasmus Stoklund den opgave, han har, hvor han skal slå en streg i sandet for nogle mennesker med kæmpe konsekvenser til følge, siger Bo Hansen.

Han forklarer, at for ham var det vigtigste, at det ikke blev en samtale for og imod en stram flygtningepolitik, men mere var en samtale om nuancerne i det.

-Vi er enige med Rasmus Stoklund og regeringen i, at reglerne skal være ens for alle - også selvom man er en velintegreret familie med arbejde. Men vi fik snakket om nogle af de grænseværdier, der er. For eksempel, at man faktisk har mulighed for som flygtning at få ændret sin flygtningestatus, så man i stedet kan falde ind under en såkaldt erhvervsordning, så man på den måde kan forlænge sit ophold her, siger Bo Hansen.

- Og der er jeg nysgerrig på, hvordan vi får formidlet det tydeligt, siger Bo Hansen uden at acceptere, at det entydigt er en kommunal opgave.

Om end han er klar i mælet, når det kommer til den syriske familie på Thurø, der som bekendt var udgjorde anledningen til bekymringsbrevet og det afledte møde med Stoklund:

- Vores opgave er jo at reagere, når en familie pludselig forsvinder af frygt for at blive sendt hjem. Vi har som kommune ansvaret for familien, fastslår Bo Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce