Annonce
Debat

Behøver ikke skriveborde til alle: Hjemmearbejdspladserne er kommet for at blive

Helle Vibeke Carstensen er kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Pressefoto: Hung Tien Vu

Lokaldebat: Et læserbrev spørger: Har vi i Faaborg-Midtfyn Kommune tænkt hjemmearbejdspladser ind, også når corona-restriktionerne er ophævet? Og ja, det har vi selvfølgelig.


Hjemme-arbejds-pladser er altså en del af fremtiden - og det er opgaven, der afgør, hvor meget og hvornår vi skal arbejde virtuelt.

Helle Vibeke Carstensen, kommunaldirektør


Annonce

I over et år har en pæn del af kommunens medarbejdere næsten udelukkende arbejdet hjemmefra, og de har – ligesom vores frontpersonale og alle dem, der har mødt fysisk på arbejde i en svær tid - leveret en fremragende arbejdsindsats.

Derfor vil muligheden for at arbejde hjemme også fortsætte på de arbejdspladser, hvor det er muligt, og hvor det giver mening for medarbejderne og i forhold til opgaverne. Det har vi allerede drøftet med medarbejderne, da vi samlede op på corona-læring i MED-systemet.

Efter et år med utroligt meget hjemmearbejde har vi dog brug for at genopbygge det fællesskab, der skaber arbejdsglæde og er en vigtig bestanddel i forhold til at løse opgaver på tværs af fagligheder og teams til gavn for borgerne.

Vi har brug for både at være til stede fysisk og at kunne arbejde virtuelt. For at udnytte vores administrationsbygninger bedst muligt tager vi udgangspunkt i, at en medarbejder bruger sit skrivebord 80 procent af tiden, og derfor behøver vi ikke et hver. Det gælder også for samlingen af de tre store fagområder Opvækst- og Læring, Sundhed og Ældre samt Socialområdet i Gislev.

Hjemmearbejdspladser er altså en del af fremtiden - og det er opgaven, der afgør, hvor meget og hvornår vi skal arbejde virtuelt. Det vigtigste er, at det giver mening for dem, vi som kommune er sat i verden for at understøtte - uanset om det handler om byggeansøgninger eller borgerservice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce