Annonce
Ærø

Begge Ærøs rederier foreslår enkeltbilletter: - Det er simpelthen nemmere

Ærøs politikere skal nok en gang diskutere færgebillettering. Arkivfoto: Claus Thorsted
Efter en fælles henvendelse fra Ærøfærgerne og Ærøxpressen skal kommunalbestyrelsen på et ekstraordinært møde lillejuleaftensdag tage stilling til, om der fremover skal billetteres med enkeltbilletter på begge rederier.

Opdateret fredag 10.45: Mødet er udsat til den 15. januar

Ærø: Hvordan skal de to konkurrerende færgerederier billettere de rejsende til og/eller fra Ærø? Det spørgsmål skal Ærøs politikere diskutere nok en gang, denne gang på et ekstraordinært møde mandag den 23. december.

Mødet finder sted på baggrund af en fælles henvendelse fra det kommunale Ærøfærgerne og det private Ærøxpressen. I henvendelsen står blandt andet, at de to rederier finder, "at salg af enkeltbilletter er administrativt en lettere løsning både for billetudstedelsen og for revisionen, end den vedtagne løsning om salg af returbilletter med intern refundering."

Det fremgår af brevet, at færgedirektør Keld Møller, Ærøfærgerne, og kontorleder Carl Jørgen Heide, Ærøxpressen, har holdt et møde den 16. december, og at begge rederier håber på en positiv modtagelse af forslaget, fordi det vil være en "mere gennemskuelig og håndterbar løsning" for både kunder og personale.

Det fremgår af et bilag til den udsendte dagsorden, at Ærøfærgernes samarbejdsudvalg "ser med bekymring på den besluttede billetteringsform og foreslår at man overgår til salg af enkeltbilletter hver vej."

Keld Møller bekræfter, at der har været besvær og irritation hos personalet forbundet med det nye billetteringssystem.

- Vi kan se, at vi bruger nogle ressourcer på det, og så har vi den interne administration mellem billetterne, og så blev vi enige om, at det er nemmere simpelthen at tage enkeltbilletter, siger han.

Fredag formiddag blev mødet så aflyst, da der opstod tvivl, om det var rettidigt indkaldt. Mødet holdes derfor først den 15. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Søsiden

Politikere raser over miljøskibs-farcen: Amatøragtigt, stærkt kritisabelt, kaotisk, klamphuggeri

Annonce