Annonce
Ærø

Befolkningsudviklingen går stadig den forkerte vej: Nu bor der 5988 på Ærø

Der bliver færre og færre ærøboer, viser kommunens befolkningsstatistik. Billedet her er fra Ærøskøbing. Arkivfoto: John Fredy

Ærø: Det går stadig den forkerte vej med befolkningsudviklingen på Ærø. I slutningen af oktober var der 5988 borgere på Ærø, hvilket er fire færre i forhold til måneden før.

Ifølge kommunens befolkningsoversigt var der i oktober en lille nettotilflytning til øen, da 33 valgte at flytte til øen, mens 32 valgte at flytte væk. Årsagen til, at vi så alligevel er blevet færre ærøboer i den seneste måned, er fordi der har været otte dødsfald og kun tre fødsler.

Sammenligner man med samme tid sidste år, var der 6077 ærøboer på øen - og kigger man ti år tilbage i tiden til 2009, så var der ifølge Danmarks Statistik 6698 bosat på Ærø./ANBI

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Nu skal der arbejdes for to-værelses boliger på vores plejehjem

Læserbrev: Onsdag aften drøftede hele kommunalbestyrelsen tilpasninger af antallet af plejeboliger her i Kommunen. For os er det centralt, at der sideløbende hermed arbejdes med en visionær plan for vores plejehjem. Vi har brug for at se på, hvordan hver enkelt af vores plejeboliger skal være indrettet. Ja, i det hele taget får vi brug for at se på fremtiden for plejen af vores ældre medborgere. Ærø skal være et sted, hvor det er godt at blive gammel. Vi er alle forskellige – unge som gamle – med forskellige behov. Derfor skal der også være forskellige plejeboliger og ikke som i dag, hvor der kun er 1-værelses boliger, der betyder, at man må sove i sin stue og have gæster i sit soveværelse! Det er ok for nogle, men ikke for de fleste. I dag er det ikke muligt at få tildelt en bolig med både stue og soveværelse, hvis man er alene. Ærø Plus har hele tiden haft som sit arbejdspunkt at få udbredt 2-værelses boliger på vores plejehjem. Hvis det kræver ombygning, er det det. Drøftelsen i kommunalbestyrelsen onsdag aften var en "døråbner", og når vi i tiden, der kommer, skal til at tale om plejeboliger og ældreområdet i det hele taget, vil jeg benytte enhver lejlighed til at slå til lyd for 2-værelses boliger på ældrecentrene.

Annonce