Annonce
Fyn

Bedstemor træt af broafgift: For dyrt at besøge børn og børnebørn på Sjælland

Dorete Hansens børn og børnebørn bor på Sjælland, og hun er træt af den høje afgift på Storebælt.
Dorete Hansen fra Verninge er forarget over, at betalingen for at køre over Storebæltsbroen bruges til andet end broen.

Dorete og Børge Hansen er pensionister og vil meget gerne se deres børn og børnebørn så meget som overhovedet muligt. Problemet er bare, at de bor på Sjælland, og det kan blive en bekostelig affære at køre fra Verninge på Fyn til datteren i Glostrup eller sønnen i Næstved og de i alt syv børnebørn. Hver gang skal lægges flere hundrede kroner i betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

- Det er fint nok, at vi skal betale noget for at køre over broen, men det harmer mig, at nogle af pengene bruges til formål, der intet har med broen at gøre, siger Dorete Hansen.

Hun er rasende over, at der ved det seneste store infrastrukturforlig i 2009 blev taget ni milliarder fra brokassen til veje, togskinner og anden infrastruktur rundt om i landet.

Annonce

- Hvis bilisterne skal betale, forstår jeg ikke, at det kun er bilisterne på Storebæltsbroen. Så skulle jo indføres en generel vejafgift. Bedsteforældre, der har børn i Jylland kan jo bare køre gratis over Lillebæltsbroen og på de veje, som vi, der kører over Storebæltsbroen, er med til at betale for, siger Dorete Hansen.


Bedsteforældre, der har børn i Jylland kan jo bare køre gratis over Lillebæltsbroen.

Dorete Hansen, Verninge


Hun holder derfor et særligt øje med politikerne på Christiansborg før de kommende forhandlinger om nye langsigtede investeringer i infrastruktur.

- De skal holde fingrene fra bropengene og allerhelst sætte taksten ned, siger hun.

Doretes spørgsmål til ministeren

Dorete Hansen vil gerne stille dette spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht, når han i aften deltager i læsermøde på fyens.dk fra kl. 19-20.

Synes du, det er rimeligt, at for eksempel vi bedsteforældre med vores broafgift på Storebæltsbroen skal være med til at betale for veje andre steder i landet? Og kan I finde på igen at bruge bropenge til at betale for nye veje?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce