Annonce
Ærø

Borgmester meget tilfreds med elfærgerapport: - Bedre end vi havde regnet med

Borgmester Ole Wej Petersen (S) var med på Ellens jomfrutur, hvor han sammenlignede elfærge-projektet med et H.C.Anderseneventyr. Den sammenligning mener han holder endnu bedre nu, hvor den endelige rapport har vist, hvor store gevinster projektet har kastet af sig. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Ole Wej Petersen (S) elfærgeprojektet for en stor økonomisk og miljømæssig succes og spår, at dieselfærgernes æra er ved at være til ende.
Annonce

Ærø: Borgmester Ole Wej Petersen (S) har onsdag fået tygget sig igennem den endelige rapport om elfærge-projektet, og han er glad for dens konklusioner.

- Jeg hæfter mig ved, at tallene er bedre, end vi havde regnet med. Som jeg sagde i min åbningstale til jomfrurejsen, er det et rent H.C. Andersen-eventyr, hvor man skal så meget igennem, inden man bliver en smuk svane, så det er jeg meget, meget glad for, siger han og fortsætter:

- Det er både miljømæssigt og økonomisk en enorm succes, og det er PR-mæssigt en stor succes for ikke mindst de erhvervsdrivende, der har været med til at bygge færgen. Og det bliver forhåbentlig et springbræt for dem. Bolden er i hvert fald lagt til rette for dem nu.

Ole Wej Petersen indrømmer, at han i visse faser af forløbet har grundet over timingen, men han har aldrig været i tvivl om, at det var den rigtige vej, man havde taget.

- Nej, det har jeg ikke. Jeg har aldrig tvivlet på idéen i projektet, men om det var det rigtige tidspunkt, vi gjorde det på, kan man selvfølgelig altid være usikker på. Skulle vi have ventet og ikke været de første? Den slags kan man selvfølgelig tvivle på, for pilotprojekter rummer jo altid en risiko. Men heldigvis er det gået godt.

Når nu tvillingefærgerne ikke kan mere, vil det så være færger som Ellen, men vil have kig på, når der skal købes nyt?

- Det er jo ikke kun op til mig. Men for mit eget personlige vedkommende ser jeg det her som et paradigmeskifte i indenrigsfærgefarten. Og jeg tvivler på, der vil blive bygget ret mange flere dieseldrevne færger fremover. Om det så lige bliver el-, eller om det bliver brintdrevne færger, der bliver standard, er svært at sige. Men det bliver emissionsfri færger. Det tror jeg klart, man skal indstille sig på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce