Annonce
Langeland

Beboer i Rudkøbing: Glad for renovering, men har svært ved at gennemskue, om hun kan blive boende

Der er en række vænger på Chr Kiilgaards Vej. Kun en enkelt af de beboere, som avisen har talt med, vil fremtræde med navn. Gitte Jensen boet i afdeling 7 i 30 år og vil gerne fortsætte efter renoveringen, men hun er ikke sikker på, om det kan lade sig gøre økonomisk. Foto: Michael Lorenzen
Efterlønner har svært ved at gennemskue sin økonomiske situation efter byggeriet.

RUDKØBING: Fyns Amts Avis har talt med en række beboere på Chr Kiilgaards Vej i Rudkøbing om den forestående og omfattende renovering. De fleste vil ikke i avisen med navn, og holdningerne er noget delte. Hovedparten er enige i, at boligerne trænger til renovering, men mange er bekymrede for økonomien, når projektet står færdigt.

Gitte Jensen, Chr Kiilgaards Vej 15, har boet i afdeling 7 i 30 år og vil gerne fortsætte efter renoveringen. Men hun er ikke sikker på, om det kan lade sig gøre.

- Jeg flyttede ind med min mand og to døtre på dengang 15 og 11 år, men nu er jeg alene. Mine døtre er for længst flyttet hjemmefra, men de bor langt væk, og her er god plads og fine udenomsarealer, når de kommer og besøger mig, siger Gitte Jensen, hvis mand er død.

Hun er på efterløn og bliver pensionist om to år. Hendes økonomiske situation kan hun ikke overskue på nuværende tidspunkt.

- De nye køkkener og nye badeværelser trænger vi i den grad til. Det er stadig dem, der var i boligen, da den blev bygget i 1972. Der er også en række ting, vi ikke kan få lavet lige nu, fordi selskabet siger, at det bliver ordnet med renoveringen. Jeg havde blandt andet nogle følger efter en vandskade. Det kunne jeg ikke få ordnet, fortæller hun.

Der er ingen afdelingbestyrelse for Chr Kiilgaards Vej, og på grund af coronakrisen er det sparsomt med indbyrdes kontakter for tiden. Alle beboerne har modtaget et brev fra Boligselskabet Langeland med information om projektet, og der holdes et beboermøde, så snart regeringen tillader det.

En anden kvinde, som avisen har talt med, men som vil være anonym, har også boet i området i rigtigt mange år. Hun bor sammen med sin mand. De forbedringer, der er lavet, har parret selv stået for.

Hun er bekymret for økonomien, men håber dog, at parret kan hente nogle af pengene til den store huslejestigning ind igen via en mindre varmeregning.

- Området har fjernvarme. Vores regning ligger på omkring 12.000 kroner årligt, men så har vi ikke sat varme på i alle rummene, fortæller hun.

I foreløbige tal vil huslejen stige fra 3871 kroner om måneden til 6221 kroner. Arbejdet forventes at gå i gang i begyndelsen af 2021, og beboerne skal genhuses. Byggeprocessen forventes at tage 22 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce