Annonce
Svendborg

Banedanmark stritter imod: Ensretning vil svække sikkerheden ved overkørsel

Frederiksgade var i sommer som forsøg ensrettet her fra p-pladsen og i retning mod Jessens Mole, men man har ønsket en mulighed for at ensrette hele gaden for blandt andet at styrke trafiksikkerheden på Klosterplads. Det blokerer Banedanmark for. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Ensretning i jernbaneoverkørsler midt i Svendborg kan forvirre trafikanter og skabe farlige situationer, og derfor blokerer Banedanmark for løsning i Frederiksgade.

Svendborg: Det er et spørgsmål om sikkerheden i krydset mellem Klosterplads, Jernbanegade og Frederiksgade, der har fået Banedanmark til at blokere for et indkørselsforbud og en ensretning af hele Frederiksgade i retning mod Jessens Mole.

Det oplyser områdechef i Banedanmark Bianka Saarnak i et skriftligt svar til Fyns Amts Avis.

”Skal der være en ensretning af vejen i overkørslen, så vil det kræve, at Svendborg Kommune kommer med en løsning, hvor det ikke er fysisk muligt at køre mod ensretningen, da erfaringen viser, at man ved at ensrette trafikken i en overkørsel mindsker sikkerheden i overkørslen, hvilket i yderste konsekvens kan medføre alvorlige ulykker”, skriver områdechefen.

Før set nærved-ulykker

Hun skriver, at overkørslen midt i Svendborg ligger i et T-kryds, og at det for nogle trafikanter kræver meget opmærksomhed – eksempelvis turister.

”Vi har også tidligere set nærved-ulykker i overkørslen, hvor trafikanter bevidst eller ubevidst har bragt sig selv i fare ved ikke at overholde færdselsreglerne”, skriver Bianka Saarnak.

Områdechefen oplyser, at erfaringer fra andre steder viser, at det kan skabe forvirring hos trafikanterne og potentielt farlige situationer, hvis der er ensrettet i en overkørsel.

”Det kan eksempelvis være, hvis en bilist fejlagtigt kører ind i overkørslen fra den gale side, opdager det for sent og så vil bakke ud - mens bommene går ned. Den danske jernbane er blandt de fem mest sikre i EU, og det skal den blive ved med at være”, skriver Bianka Saarnak.

Fyns Amts Avis har siden tirsdag forsøgt at få en aftale om et interview med en ledende medarbejder i Banedanmark for at få svar på kritikken fra Svendborg Kommune, ligesom vi godt vil have mulighed for at stille opfølgende spørgsmål. Men Banedanmark oplyser, at man kun har haft mulighed for at aflevere et skriftligt svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce