Annonce
Svendborg

Banedanmark stritter imod: Ensretning vil svække sikkerheden ved overkørsel

Frederiksgade var i sommer som forsøg ensrettet her fra p-pladsen og i retning mod Jessens Mole, men man har ønsket en mulighed for at ensrette hele gaden for blandt andet at styrke trafiksikkerheden på Klosterplads. Det blokerer Banedanmark for. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Ensretning i jernbaneoverkørsler midt i Svendborg kan forvirre trafikanter og skabe farlige situationer, og derfor blokerer Banedanmark for løsning i Frederiksgade.

Svendborg: Det er et spørgsmål om sikkerheden i krydset mellem Klosterplads, Jernbanegade og Frederiksgade, der har fået Banedanmark til at blokere for et indkørselsforbud og en ensretning af hele Frederiksgade i retning mod Jessens Mole.

Det oplyser områdechef i Banedanmark Bianka Saarnak i et skriftligt svar til Fyns Amts Avis.

”Skal der være en ensretning af vejen i overkørslen, så vil det kræve, at Svendborg Kommune kommer med en løsning, hvor det ikke er fysisk muligt at køre mod ensretningen, da erfaringen viser, at man ved at ensrette trafikken i en overkørsel mindsker sikkerheden i overkørslen, hvilket i yderste konsekvens kan medføre alvorlige ulykker”, skriver områdechefen.

Annonce

Før set nærved-ulykker

Hun skriver, at overkørslen midt i Svendborg ligger i et T-kryds, og at det for nogle trafikanter kræver meget opmærksomhed – eksempelvis turister.

”Vi har også tidligere set nærved-ulykker i overkørslen, hvor trafikanter bevidst eller ubevidst har bragt sig selv i fare ved ikke at overholde færdselsreglerne”, skriver Bianka Saarnak.

Områdechefen oplyser, at erfaringer fra andre steder viser, at det kan skabe forvirring hos trafikanterne og potentielt farlige situationer, hvis der er ensrettet i en overkørsel.

”Det kan eksempelvis være, hvis en bilist fejlagtigt kører ind i overkørslen fra den gale side, opdager det for sent og så vil bakke ud - mens bommene går ned. Den danske jernbane er blandt de fem mest sikre i EU, og det skal den blive ved med at være”, skriver Bianka Saarnak.

Fyns Amts Avis har siden tirsdag forsøgt at få en aftale om et interview med en ledende medarbejder i Banedanmark for at få svar på kritikken fra Svendborg Kommune, ligesom vi godt vil have mulighed for at stille opfølgende spørgsmål. Men Banedanmark oplyser, at man kun har haft mulighed for at aflevere et skriftligt svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Selv vegetartossede kunder har vel også lidt ret

Måske er det atter engang vores fortid med den fede fynske muld, der har gjort os lidt træge i forhold til udvikling og trends her på Fyn? Enhver hernede ved som bekendt, at netop fordi de gode grøntsager og afgrøder nærmest sprang op af jorden, uden at vi for alvor gjorde noget, så har vi haft det lidt skidt med at tænke nyt. I hvert fald kan noget godt vente til i morgen ... Sådan mener folk uden for Fyn i hvert fald, at vi nogen gange har kunnet have det med nye ideer og nye tanker. Da Svendborg Kommune for nogle år siden hyrede et bureau til at finde ud af branding-mulighederne for kommunen og erhvervslivet her generelt, så lavede de først en afdækkende analyse af, hvad der kendetegner svendborgenserne. Og det var kort sagt: At vi lever i fortiden og venter på besked. Altså groft sagt - og det modsatte af at leve i fremtiden og selv tage initiativet. Måske er det det, der kommer til udtryk hos flere af vores virksomheder i øjeblikket - og som det måske er værd at kigge nærmere på. Avisen tog nemlig ganske rigtigt på jagt efter en god erhvervshistorie hos BF-Oks - I ved, det kendte og velrenommerede kødgrossist-firma i Hesselager. Men mødte udover successen også en ejer, der var træt af den udvikling. Det er selvfølgelig fuldstændig forståeligt, at det er træls med den mulige disruption, firmaet er ude for, når kunderne ikke længere kun efterspørger den primære vare på hylderne, nemlig kødet. Det er klart, at det kræver omstilling af produktionen og forståelse af brugernes nye behov. Vi er helt med på udfordringen herfra - det er nærmest ligesom skærm-tossede medieforbrugere, der også efterspørger andet end papir. Det, der er så slående, er, at det faktisk er lykkedes BF-Oks at omstille produktionen, så den i dag udgør fem-syv procent af omsætningen i selve BF-Oks og endnu mere i søsterselskabet. Det, kan man da sige, er at disrupte disruptionen tilbage - endda med et millionoverskud i seneste regnskab. At det så er gjort i trods og i ønsket om en anden ageren i markedet og måske også med frygt for store konsekvenser, er interessant og måske lærerigt for flere af os. For når det kan lykkes på den måde at sælge planter som kød og det endda med succes, hvor langt kan man så nå med en mere proaktiv indstilling? For måske er selve kernen i forretningen ikke selve kødet fra dyr. Hvis kernen er at levere selve hovedingrediensen i måltidet, og forbrugerne vil have det fra planter, så skal der måske i stedet turbo på den del? Dét kan være læren til alle os andre, der måske fejlagtigt også tror, at kernen er noget andet - om det så er papiraviser eller kødbøffer. Eller andre ting, som de tossede kunder nu efterspørger, og gælder det ikke stadig, at kunderne stadig har ret? Også de vegetartossede af dem? I hvert fald er den sydfynske erhvervshistorie et klasseeksempel på udfordringerne, når forbrugerne flytter sig og man mere eller mindre velvilligt flytter med. Og ja, avisen ville gerne lave en historie om den succes. For alene den omstilling, som firmaet har præsteret indtil nu, er ret imponerende og inspirerende. Også for alle, der helst ønsker bøffer af rød kød.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce