Annonce
Fyn

Bakkespurt og brunsviger baner vejen for Fyns største cykelløb

Løbecykler, havelåger, mountainbikes, ladcykler, racercykler, sofacykler... Alt, der kan cykles på, er tilladt til Fyn cykler sammen-cykelløbet 1. juni. Det er stadig muligt at tilmelde sig på www.fyncyklersammen.dk. Arkivfoto: Annelene Petersen
Anden pinsedag afvikles cykelløbet Fyn Cykler Sammen, der byder på alt fra hatbakker over hjemmebagte cykelbrunnere til muligheden for at trille over en officiel Tour de France-målstreg.
Annonce

De seneste måneders sundhedsmæssige afstandskrav har gjort holdsport vanskeligt, men mandag den 1. juni er der mulighed for på alternativ vis at hente nogle kilometer i benene i selskab med andre motionister. Det sker, når krudtbraget lyder til starten på Fyns første og største cykelløb af sin slags; en fælles cykeludfordring, hvor deltagerne er sammen om løbet, men cykler hver for sig.

Initiativet er opstået i et samarbejde mellem Bike Island hos Destination Fyn og DGI Fyn, der begge ønsker at øge opmærksomheden omkring cykeløen Fyn:

- Med Fyn Cykler Sammen så vi muligheden for at kombinere en fælles fynsk indsats med glæden ved at være aktive sammen - selv i en tid, hvor smittefare ellers lægger en dæmper på begivenheder, der samler mange mennesker. Deltagerne skal nemlig cykle hver for sig, sammen med deres nærmeste - eller i små grupper med behørig afstand. Ruten vælger man selv, men vi har fælles start og virtuel opvarmning, og det hele bindes sammen af fynske pitstop, livesending og naturligvis det faktum, at vi alle cykler sammen på vores fantastiske cykelø, fortæller Laura Raidla, Chef for Bike Island Fyn.

Destination Fyn forventer, at cykeleventen kan være med til at understøtte fynboernes stolthed af øens alsidige cykelterræn, som er et vigtigt led i Bike Island-ambitionen. Fyn Cykler Sammen er nemlig ikke kun for cykelentusiaster i trikot og med toptunede racere, men for alle på tværs af niveau og alder. Man kan gratis erhverve sig et startnummer, hvad enten man har tænkt sig at tilbagelægge 2 eller 200 kilometer, og hvad enten det foregår på vandcykel, elcykel, løbecykel, mountainbike eller en rusten havelåge.

Annonce

Livesending fra de fynske pitstop

Alle fynske kommuner bakker op omkring løbet, og det samme gælder mange fynske cykelløbsarrangører, der lægger deres ruter ud til fri afbenyttelse den 1. juni. Udover disse har Destination Fyn en lang række Bike Island-ruter spredt over det fynske landskab, så der er masser af inspiration at hente, hvis man da ikke blot vil cykle sin helt egen yndlingsrute hjemme fra hoveddøren. Fællesskabsfølelsen får virtuel opbakning, når Fyens Stiftstidendes reportere følger løbet fra en lang række forskellige lokationer ude i det fynske cykelland og sender live på fyens.dk.

Lokationerne, de flere end 25 pitstop bredt ud over øen, tæller alt fra cykelklubber over vingårde til hoteller og løbsarrangører. Ved et pitstop er der mulighed for eksempelvis at tanke op med fynsk æblemost, nyde udsigten i naturskønne omgivelser, trille over en Tour de France-målstreg eller forsøde cykelturen med fynske brunnere.

Selvom Fyn Cykler Sammen ikke kårer en vinder og hiver nogen på podiet, er der masser af hæder og præmier at gå efter i de konkurrencer, der iværksættes undervejs i løbet - foruden naturligvis glæden ved at være sammen om cyklingen. Drømmen er at få 10.000 fynboer i sadlen, siger Laura Raidla:

- Vi mener, at Fyn Cykler Sammen har potentiale til at blive Danmarks største motionscykelløb.

Hvis du ikke selv svinger dig i sadlen anden pinsedag, kan du følge løbet på web-tv direkte på fyens.dk fra opvarmningen klokken 9.40 til løbets officielle slutning klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce