Annonce
Langeland

Bageri ramt af corona: - I bagklogskabens lys skulle jeg aldrig have gjort det

Daniel Stæhr er i karantæne - og det samme er hans bagersvend - efter, en praktikant er testet positiv. Hvis ingen af de to er smittede, åbner bageriet i Tullebølle igen torsdag.Foto: Rasmus Hage Dalland
Bager Daniel Stæhr måtte lørdag lukke bageriet og butikken i Tullebølle, fordi en praktikant hos ham er smittet med covid-19. Kunder skal ifølge ham ikke bekymre sig om smitte, og bageriet forventer at åbne igen på torsdag.

Denne artikel er rettet mandag 19. april kl. 11:01 med følgende: I artiklen stod der, at praktikanten havde ondt i halsen onsdag og derfor ikke mødte ind i bageriet. Det er forkert. Det var hendes søn, der havde ondt i halsen, hvorfor hun ikke mødte ind. Det er nu skrevet korrekt i artiklen.

Tullebølle: Stæhrs Bageri i Tullebølle lukkede lørdag eftermiddag, fordi en praktikant er konstateret positiv med covid-19. Daniel Stæhr selv og hans svend er i karantæne, mens butikspersonalet er gået fri, da de ifølge smittehotlinen ikke er nære kontakter.

Og netop derfor skal kunder, der har været i butikken op til lørdag ikke bekymre sig, forklarer Daniel Stæhr.

Annonce

- Hun (praktikanten, red.) har kun været i bageriet og har arbejdet med handsker. Når butikspersonalet ikke er nær kontakt, så kan jeg ikke forestille mig, at der er smitterisiko for kunder, lyder det slukøret fra ham. For det er første gang i 14 år, at han har en sygedag og holder lukket.

- Jeg har ikke så mange andre, der kan bage, og bare det at sige, at der er lukket, er hårdt. Jeg havde ikke regnet med, at det tog så hårdt på mig, men det er ligesom mit tredje barn.

Mit tredje barn

Om Daniel Stæhr kan få økonomisk kompensation, ved han endnu ikke, men det er heller ikke det, der optager ham mest. Det er derimod tanken om de kunder, der har bestilt hos ham og også dem, der må gå forgæves.

- Det er nok sådan noget med at skuffe kunderne. Nu kan jeg mærke det igen, siger han og bliver lidt tavs, mens han tager en dyb indånding.

- Det er lidt noget lort, for det er ikke alle bestillinger, jeg har numre på, så det er svært for mig at ringe tilbage til alle, der har bestilt. Men jeg tror, de tager det pænt, siger han.


Jeg har ikke så mange andre, der kan bage, og bare det at sige, at der er lukket, er hårdt.

Daniel Stæhr, Stæhrs Bageri, Tullebølle


Daniel Stæhr fortæller, at praktikanten, der efter planerne skulle have været i bageriet i en uge, begyndte i tirsdags, hvor hun mødte op med en negativ pcr-test. Onsdag mødte hun ikke op, fordi hendes søn havde ondt i halsen. Hun blev selv testet, og torsdag mødte hun ind i bageriet igen med en negativ test.

Fredag morgen var hun blevet forkølet og mødte derfor ikke ind, og lørdag eftermiddag ringer hun til Daniel Stæhr og fortæller, at hun er testet positiv.

- I bagklogskabens lys skulle vi nok ikke have taget nye ind, men hun skulle i praktik for at komme videre i uddannelsen, siger Daniel Stærh, der ville gøre praktikanten en tjeneste ved at tage hende ind.

Han og bagersvenden er nu i karantæne og skal testes igen mandag og onsdag. Hvis begge test er negative, kan bageriet åbne torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce