Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bager modtager beskeder efter 'grænseoverskridende' Dillermand-kager: - Nogle synes, det er moralsk forkert

Jens Peter og Lena Hansen, der ejer Nr. Lyndelse Bageri, har lavet "John Dillermand"-kager - og det er ikke gået ubemærket hen. Privatfoto/arkivfoto: Linea Marie Andersen
Jens Peter Hansen og Lena Hansen, der ejer Nr. Lyndelse Bageri, er hoppet med på bølgen og laver træstammer, der ligner den omdiskuterede DR-figur John Dillermand. Og det er ikke gået ubemærket hen.
Annonce

Nr. Lyndelse: I starten af denne uge fik bagerparret Jens Peter og Lena Hansen en god idé.

- Folk er nødt til at have lidt at grine ad i denne tid. Det var derfor, jeg tænkte, at det var en sjov gimmick, fortæller Jens Peter Hansen.

Han har ladet sig inspireret af andre bagere i landet og har lavet Dillermand-kager. Altså træstammer, der ligner den omdiskuterede og veludrustede John Dillermand fra en ny børneserie på DR.

Men siden han lagde en konkurrence ud på Facebook, hvor man kan vinde en af disse Dillermand-kager, har han fået uventede beskeder i sin indbakke.

- Vi har fået nogle private beskeder på vores opslag. Folk skriver, at det er moralsk forkert, at vi lægger sådan et billede op. De mener, det er grænseoverskridende, fortæller han.

- Man kan jo omvendt sige, at det er en figur, der bliver vist til børnene i den bedste sendetid. Så fordi vi lægger det op, kan vi altså ikke støde nogen, mener Jens Peter Hansen og tilføjer, at folk jo bare kan scrolle videre.


Jeg synes ikke, det er noget særligt. Det er en træstamme med rød og hvid marcipan, og hvis det kan give penge i kassen, er de penge jo lige så gode som alle andre.

Jens Peter Hansen, indehaver af Nr. Lyndelse Bageri


- Jeg har også kolleger, som tidligere har lavet damebryster. Er det ikke værre? Der er vel ingen, som kan se, at en stribet træstamme er en tissemand. Der er damebrysterne mere lig virkeligheden, mener han.

Annonce

Også positive reaktioner

Mange har imidlertid også taget vel imod opslaget, som bagerparret har delt to steder, og som samlet set har fået flere end 600 kommentarer i skrivende stund.

- Der kommer også kvindelige kunder ind, som beder om at få "sådan en af de der fra konkurrencen". Vi kan ikke få dem til at sige, hvad de gerne vil have. Det er nok den lidt ældre generation, smågriner Jens Peter Hansen.

Selv lægger han ikke meget i kagerne.

- Jeg synes ikke, det er noget særligt. Det er en træstamme med rød og hvid marcipan, og hvis det kan give penge i kassen, er de penge jo lige så gode som alle andre.

Han oplyser, at Dillermand-kagerne i øvrigt går som varmt brød. Onsdag solgte han omkring 50, og han forventer det samme fredag.

- Vi har dem nok til og med i morgen. Og så kan det godt være, at vi måske kører det igen om 14 dage.

For sådan en Dillermand-kage er formentlig bare en dille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Annonce