Annonce
Langeland

Badmintonklub får penge: Håber at få flere bidt af en ketcher og fjerbold

Med penge til DGI-konceptet "fleksifjer" håber Rudkøbing Badmintonklubs formand Kim Heinrich (yderst tv.) at kunne få flere langelandske øje på sporten. Privatfoto.
Med penge fra DGI til at holde Langelandshallen åben for interesserede håber Rudkøbing Badmintonklub at kunne få flere bidt af en ketcher og fjerbold

RUDKØBING: Mange har måske i skoletidens idrætstimer stiftet bekendtskab med fjerbold og ketcher, men efterfølgende aldrig nærmet sig badminton igen. Det vil Rudkøbing Badmintonklub gerne lave om på.

Derfor har man søgt og fået penge fra DGI - Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger - så der kan spilles "Fleksifjer" i Langelandshallen.

- Det er et DGI-koncept, som vi har søgt og fået muligheden for at få hertil. Så kan voksne mellem 20 og 60 år for 25 kroner pr. gang få set og spillet med ketcher og fjerbold igen efter måske ikke at have gjort det siden skoletiden. Man behøves ikke have erfaring, forklarer formand i Rudkøbing Badmintonklub, Kim Heinrich.

Det er formandens fornemmelse, at klubben lige nu ridder på en bølge, og den vil man gerne samle flest mulige op med.

Projektet kører i tre uger, så skal klubben evaluere.

- Jeg tænker, at vi ret hurtigt kan se, om det er noget folk gerne vil, fortæller formanden.

Han håber at se en masse langelændere, der gerne vil prøve kræfter med sporten og som på sigt bliver så bidt af fjerbolden, at det bliver til flere medlemmer.

Alle kan være med - også dem der måtte stå med en ketcher i hånden for første gang, lyder opfordringen fra formanden.

Der er Fleksifjer i Langelandshallen de følgende onsdage: 22 og 29 januar samt 5 februar. Alle dage spilles der fra kl. 20 til 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce