Annonce
Fodbold

B1913 byder ind på kunstgræsbaner

B1913's anfører og midtbanetank Anders Eling prøver at hjælpe en medtaget Allesø-modstander op fra grønsværen i efterårets kamp. Foto: Nils Svalebøg/Jysk Fynske Medier/ritzau Scanpix
Nu hvor B1913's førstehold er rykket op i Danmarksserien efter den formelle besked fra DBU Fyn, melder ledelsen, at man nu kan fokusere på udviklingen af klubben. Det var dog en bét, at reserverne helt fra Serie 3 ikke blev rykket op.
Annonce

FODBOLD: Den formelle besked fra DBU Fyn om, at B1913 rykkes administrativt op fra Fynsserien, vakte naturligvis jubel på Campusvej.

Omvendt måtte B1913 konstatere, at klubbens andethold, der var dumpet ned i Serie 3 efter en spillerflugt forrige år, ikke rykker op, selv om holdet vandt trækken. DBU Fyn besluttede som bekendt at anullere op- og nedrykning i alle rækker - dog blev B1913 rykket op i Danmarksserien, fordi der skulle leveres et hold dertil.

- Det er en rigtig beslutning at lade Fynsserie-drengene, som lå i vinderposition, rykke op i DS. Sport handler om at vinde, så der må vindere belønnes. Træner Daniel Piwodda og holdet har gjort et kæmpearbejde, så oprykning er fuldt fortjent. Det var en opgave, som skulle løses, hvor kun oprykning ville tælle. Efter vi kom lidt snublende i gang, så har det kørt derudad, og træner og spillere har løst opgaven med stor modenhed, siger sportschef Peter Rask.

- Jeg synes, vi har forberedt os på at komme styrket ud til foråret. Vi har haft en stærk tro på, at drengene nok skulle afslutte med succes i de sidste kampe. De blev så ikke spillet. Det kan man da synes er lidt ærgerligt, men uden at lyde for skråsikker tror jeg, at vi ville være endt i DS, også hvis Fynsserien var spillet til ende, siger Peter Rask, der også har roser til træneren, som blev hentet fra Allesø før sæsonen.

Anfører Emil Bech siger:

- Efter den sidste svære forårssæson med nedrykning, besluttede holdet at stå sammen og blive i klubben for at kæmpe for oprykning igen. Nu hvor målet er nået, så håber vi bare, vi får chancen for at fejre det ordentligt.

B1913 skal i næste sæson møde disse fynske hold i Danmarksserie-kredsen: Svendborg-Oure FA eller Otterup (der skal ud i en oprykningsduel), Marienlyst, TPI og OKS.

Det er næppe længere en mulighed, at Dalum eller Næsby kan rykke ned efter den seneste melding om omstruktureringen i 2. division.

Annonce

Byder ind på kunstgræs

Klubbens formand, Erik Knudsen siger:

- Nu kan vi igen se fremad og fokusere på den fortsatte udvikling af klubben. Det er første skridt i retning at styrke vores spillemæssige ambitioner både for herrer og damer samtidig med at vi også satser på et tættere samarbejde med blandt andet SDU om active living-koncepter, så flere unge bliver en del af et fællesskab. Det aktualiserer samtidig behovet for at kunne træne og spille fodbold hele året og derfor ser vi også med tilfredshed på at der tilsyneladende er et flertal i Odense byråd, som nu vil udbygge antallet af bæredygtige kunstgræsbaner. Den udbygning skal og vil B1913 gerne være en del af.

Idet B1913 erkender, at der var andre hold i rækken på vej op - uden at blive belønnet - har klubben valgt at hejse flaget på Campusvej og opfordrer holdene uden om førsteholdet til at komme stærkt igen i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce