Annonce
Svendborg

Bøtten er vendt på Oure Friskole: Lavt elevoptag forvandlet til venteliste

Rasmus Vincent, skoleleder, Oure Friskole. Foto: Finn Eriksen
Det er ikke mange måneder siden, at Oure Friskole viste knaldrøde tal på bundlinjen og kæmpede med elevoptaget. Nu kan de, få måneder før skolestart, melde om venteliste for de øvre klassetrin og kun få ledige pladser på de øvrige årgange.

Oure: To år med underskud og et lavt elevoptag ser nu ud til at være forvandlet til sorte tal på bundlinjen og venteliste.

Det så ellers ikke sådan ud, da forældre, elever og lærere på Oure Friskole måtte rykke sammen i bussen tilbage i august 2021. Der kunne skoleleder Rasmus Vincent berette om, at forældre og elever selv gjorde rent på skolen, efter at den havde leveret et underskud på 365.000 kroner og blot 10 nye elever.

Derfor er det også en noget mere positiv og optimistisk skoleleder, der kan fortælle, at elevoptaget allerede nu viser tegn på at blive bedre end de foregående to år.

Annonce

Hele det stormvejr med den haltende forretning er vi gudskelov ude af. Det er slet ikke lige så farligt at lave friskole i Oure, som det var for nogle år siden. Lige nu ligger vi allerede på samme niveau, som vi endte med sidste år

Rasmus Vincent, skoleleder på Oure Friskole

- Hele det stormvejr med den haltende forretning er vi gudskelov ude af. Det er slet ikke lige så farligt at lave friskole i Oure, som det var for nogle år siden. Lige nu ligger vi allerede på samme niveau, som vi endte med sidste år, siger Rasmus Vincent.

Sidste år var der kun en enkelt elev, der startede i forårs-SFO den 1. april, mens der allerede nu er tilmeldt tre elever - plus to andre, som måske starter. Det er en fremgang på 300 procent, hvilket lyder voldsomt, men sådan er det, når der er tale om små tal.

Ikke desto mindre er det en positiv fremgang, som har stor betydning for Oure Friskole.

- Økonomien ser fornuftig ud fremadrettet med de elever, vi har nu, siger Rasmus Vincent.

Det er særligt på de øverste klassetrin, at stolene er ved at være besat.

- I de større klasser begynder det at ligne venteliste, og det kan jeg ikke huske, at Oure Friskole har haft før. Det må vi jo, fra et forretningsmæssigt synspunkt, se som positivt, siger Rasmus Vincent.

Helt præcist drejer det sig om 'Blomsterne', som dækker over klassetrinene fra 7. til 9. klasse. Men også de lavere trin er ved at være fyldt op.

- Der skal ikke ret mange flere ind i 'Spirene' (4. - 6. klasse, red.), før vi må trække en streg der. Og så er der et par pladser tilbage nede hos 'Frøene' (0. - 3. klasse, red.), men så er det også det, fortæller den tilfredse skoleleder.

Og selvom alle børn i Svendborg Kommune allerede er indskrevet på en skole, så kan der sagtens nå at komme flere til i Oure.

- Der kan være nogle, som flytter til Oure i løbet af sommeren. Det så vi blandt andet sidste år, hvor der kun startede én i forårs-SFO, men da vi kom hen til august, og det blev til 0. klasse, så var der fire børn. Så kommer der flere til, må vi så se, om de kan være der til den tid. Men vi begynder at løbe tør for plads.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Navne

Som at komme på landsholdet: Jesper Wung-Sung får plads i Det Danske Akademi

Annonce