Annonce
Langeland

Børnene skal også have medicinhave

Antallet af rudnvisninger er faldet, måske fordi markedet er mættet, mener formanden for Medicinhaverne i Tranekær Helle Ravn, der her ses i midten. Foto: Andreas Bastiansen
Medicinhaverne i Tranekær har endnu en gang haft publikumsrekord. Haven har mere end 50 frivillige, der ugentligt passer på haverne - næste års "have" gælder børnene, og så er et formidlingscenter på vej

TRANEKÆR: Det går rigtigt godt i Medicinhaverne i Tranekær - flere og flere vil se haverne, og det lykkes gang på gang at skaffe penge fra fonde til at forbedre og udvide haverne.

Da foreningen forleden havde generalforsamling, måtte formanden Helle Ravn konstatere, at "det er yderst svært at vedblive med at være pessimist. Sagt med andre ord, så har 2019 endnu en gang været et rigtig godt år for og i Medicinhaverne. Der har været flere besøgende, der er flere medlemmer, flere modtager vores nyhedsbreve og vi har en rigtig god økonomi! Sådan!"

Foreningen har mere end 50 frivillige, der ugentligt mødes for at passe haverne og flere kommer flere gange om ugen for at ordne, hvad der ikke lige blev færdigt på den ugentlige arbejdsdag. Men der er også meget at passe i haverne, og der kan sagtens bruges flere frivillige.

Sidste års store succes er Hildegard af Bingen-haven, som har skabt stor interesse - det samme havde foredraget om middelaldernonnen som Medicinhaverne arrangerede sidste vinter og som tiltrak 100 tilhørere.

Annonce

Børnenes have

I alt har 11.063 besøgt haven i 2019 - og i 2018 var det 10.380 gæster. Haverne har i 2019 haft 27 rundvisninger mod 40 året før, og Helle Ravn mener, det kan skyldes, at det lokale marked er mættet, og foreningen har derfor forsøgt at kontakte busselskaber for at skabe interesse for haverne uden for Langeland og det sydfynske område.

Foreningen har også forsøgt at målrette sin markedsføring ved at invitere apoteker på rundvisning, fordi det kunne være interessant for den faggruppe - der kom ét apotek, Rudkøbings! Markedsføring kan være en udfordring..

Otte fonde har støttet Medicinhaverne i 2019, og det har blandt andet givet mulighed for at lave en pavillon, hvor gæsterne kan betale, en ny havetraktor, at lave den fjerde have færdig blandt andet med Hildegard af Bingens planter og en stor vandkunst i form af en stor trækogle vandet løber ned ad.

Havernes kommende projekter bliver blandt andet til glæde for børnene. Ideen er at skaffe midler til at skabe børnenes medicinhave. Derudover går bestyrelsen nu i gang med at lave forarbejdet til det, der måske i fremtiden kan blive et egentligt formidlingscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce