Annonce
Faaborg-Midtfyn

Børnehavebygning solgt: Ny ejer vil lave lejligheder, men blev rørt ved synet af 50 små sakse

Kværndrup Børnehave gik konkurs i foråret. Nu er bygningen solgt og skal omdannes til tre lejemål.
Kværndrup Børnehave er solgt til Midra Ejendomme ApS, og tanken er at lave boliger i bygningen - medmindre at nogen hurtigt kommer på banen med lysten til fortsat at drive børnehave på stedet.
Annonce

Kværndrup: I foråret indgav bestyrelsen i den private Kværndrup Børnehave konkursbegæring mod sig selv.

Der var ikke flere penge i kassen - blandt andet som en konsekvens af færre børn og et lederskifte, og på et ekstraordinært bestyrelsesmøde 29. april blev det besluttet at dreje nøglen om.

Siden har der været stille i bygningen, men nu er der nyt liv på vej. I hvert fald er bygningen kommet på nye hænder, idet Midra Ejendomme ApS har købt den. Ejendomsselskabet har den 61-årige Milan Marinovic, Ringe, som direktør.


Jeg er i gang med at søge byggetilladelse, så vi kan komme i gang, for der skal laves noget om. Der skal laves nogle tegninger, og vi skal have godkendelser, og det tager noget tid at få det igennem i kommunen.

Milan Marinovic, Midra Ejendomme ApS


- Jeg fandt ud af, at børnehaven var gået konkurs og tog derfor kontakt til kurator. Så blev vi enige, og jeg købte den med det formål, at der skal være tre boliger, forklarer Milan Marinovic.

Annonce

Klar i starten af 2021

Midra Ejendomme ApS står i forvejen anført som ejer af otte boliger i Ringe samt tre i Ryslinge. Ejendommen på Toftevej 9 er den første i Kværndrup.

- Jeg er i gang med at søge byggetilladelse, så vi kan komme i gang, for der skal laves noget om. Der skal laves nogle tegninger, og vi skal have godkendelser, og det tager noget tid at få det igennem i kommunen, siger Milan Marinovic med henvisning til byggesagsbehandlingen, som i en lang periode har været mere end lang i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Kværndrup Børnehave står i dag, som den blev forladt for flere måneder siden. Foto: René Johansen

De kommende boliger i Kværndrup bliver 80-85 kvadratmeter store, med to værelser, køkken-alrum og badeværelse. Der vil være carport tilknyttet og et grønt fællesområde, og hvis alt går glat, kan de nye boliger være klar i starten af 2021.

- Når godkendelsen til projektet er kommet, skal vi have i hvert fald fra tre til tre en halv måneder til at lave det. For jeg skal også passe mit arbejde her, så det tager lidt længere tid, end hvis jeg var der konstant. Men det haster ikke, og det skal laves ordentligt, fastslår Milan Marinovic, som ved siden af at drive Midra Ejendomme ApS er direktør i og medejer af Jugo-Dan A/S i Ringe.

Annonce

Børnehave igen?

Hvor meget Midra Ejendomme ApS har givet for børnehavebygningen, ønsker han ikke at oplyse. Men Milan Marinovic kan sagtens se, at der fortsat var børnehave på stedet - selv om blikket er rettet mod boligprojektet.

Midra Ejendomme ApS

Midra Ejendomme ApS blev stiftet i juni 2017 og er ejet af Dragica Marinovic.

Selskabet ejer ejendomme på Rønnebærvænget og Blåværvænget i Ryslinge.

I Ringe er det på Stubhøjvej, Åløkken, Banevænget, Egelundsvej og Søgårdsvej.

I det seneste regnskabsår (2018/19) fik virksomheden et resultat før skat på 330.000 kroner.

- Jeg synes, at det var så synd, da jeg så de små borde, toiletter, tegnepapiret og de små sakse. Der er vel 50 sakse. Stedet er klar til at blive drevet videre som børnehave, siger Milan Marinovic.

Hvis nogen har interesse i at drive børnehave på stedet, vil det så være en mulighed?

- Så skal vi snakke om det, men så skal der også snart ske noget i den retning, og inden jeg sætter gang i boligprojektet, siger den 61-årige ejer, der gerne hører fra interesserede på telefon 21 43 20 25.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Kræver undersøgelse: Erhvervsfolk vil have klart svar om broens forfatning

Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce