Annonce
Fyn

Både Otterup og HC Odense er ved at vågne

Mats Gordon Krog (tv.) og Otterup HK er favoritter mod HC Odense tirsdag aften. Odenseanerne har endnu ikke vundet en kamp i denne sæson.  Foto: Michael Bager
Lokalopgør i Otterup giver ny næring til intens bundkamp, hvor HC Odense stadig går efter sæsonens første sejr.
Annonce

HÅNDBOLD: Otterup HK ser sig selv som et midterhold i 1. division, men har da været i tvivl på et tidspunkt. Den tvivl blev nogenlunde fjernet mod bundholdet SUS Nyborg forleden med en sejr på 35-22 og nu venter de andre lokalrivaler fra HC Odense hjemme tirsdag aften kl. 20.00.

- Men i alle dele af spillet var vi bedre end SUS Nyborg, og der var den gejst og udstråling, der skulle være. Vi føler egentlig, at vi har spillet til mere i denne sæson bortset fra kampene mod Tønder og Grindsted, hvor vi stadig var lidt ramt af corona-situationen, siger nordfynboernes træner Daniel "Ludo" Nielsen.

- HC Odense har efter min mening underpræsteret i denne sæson, men har jo kun vundet tre kampe, siden de slog os for et år siden i efteråret 2019. Det er en svær opgave for deres nye træner Thomas Petersen at banke troen på at kunne vinde igen ind i spillernes hoveder. Hvis HC Odense kommer med den energi, som vi ved, at de har, så er vi udfordret, mener Otterup-træneren, der stadig tror på, at odenseanerne kan klare frisag i rækken.

Otterup havde comeback til Magnus Frisk mod SUS Nyborg i ti minutter og virkede stærk i 7-6-spillet og nordfynboerne har et skarpt mandskab lige nu, mener Otterup-træneren.

Annonce

Defensivt fokus i HC Odense

HC Odense-træner Thomas Petersen var glad for niveauet forleden hjemme mod Ajax, hvor odenseanerne fordoblede sit pointtal til to ved at spille 25-25.

- I visse faser stod vi rigtig godt i forsvaret og fik hjulpet målmændene til nogle gode redninger. De første syv kampe i denne sæson lukkede vi 33 mål ind i snit, og så er det svært at vinde kampene. Derfor har jeg haft fokus på at ændre nogle ting rent defensivt i forhold til de spillere, vi har, siger Thomas Petersen.

- Vi har en  kompetent sundhedsstab, der hjælper os igennem et komprimeret program, hvor vi stadig mangler seks kampe inden den 22. december. Det kræver en del mentalt også at kunne dosere tingene mellem kampene, når folk også skal passe deres arbejde, tilføjer han, der har et mål om at overleve med HC Odense.

- For halvandet år siden var alle lige i 1. division. Nu slår topholdene konsekvent bundholdene og derfor er vi ikke fortabt, selv om vi ikke har så mange point. Det er der mange andre, der heller ikke har, siger HC Odense-træneren, der godt ved, at Otterup ude er en svær øvelse.

- Kampene mod Otterup er sådan en slags pokalkampe, hvor energiniveauet er højt og de kampe har de seneste år haft deres eget liv, hvor det også gælder om at vise struktur og disciplin, siger Thomas Petersen.

Otterup ligger i kvalifikationszonen i 1. division med 7 point foran Tønder med 4, mens Vendsyssel med 3, HC Odense med 2 og SUS Nyborg med et point ligger til direkte nedrykning i rækken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce