Annonce
Fyn

Avisens indestævne i julen er aflyst

Der er ofte over 2000 tilskuere i Odense Idrætshal hver dag under de fem stævnedage mellem jul og nytår. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Fyens Stiftstidendes traditionelle indestævne for ungdommen er blevet offer for COVID-19-situationen.
Annonce

FODBOLD:  Frygten har luret længe, og nu er det desværre en kendsgerning:

Fyens Stiftstidendes traditionelle indefodbold-stævne mellem jul og nytår i Odense Idrætshal er blevet aflyst på grund af  COVID-19-situationen.

Det er kun anden gang i stævnets 60-årige historie, at stævnet aflyses.

Første gang var under oliekrisen i 1973, da der var indført bilfrie søndage i Danmark og benzinpriserne var i galop.

- På grund af Covid-19 situationen, ser vi os desværre nødsaget til at aflyse Fyens Stiftstidendes traditionelle indestævne mellem jul og nytår. Vi vurderer, at det under de nuværende omstændigheder ikke vil være forsvarligt at gennemføre stævnet, og vi mener. at det er udelukket, at tingene er normaliserede inden for kort tid, så vi føler det rigtigst allerede nu at melde ud, at vi aflyser, meddeler stævneleder Søren Godskesen og salgschef Jeppe Vennekilde.

Alle hjælpere, ledere, dommere og klubber har fået beskeden om aflysningen her torsdag morgen kl. 8.00.

- Det er med blødende hjerte, at vi aflyser netop i jubilæumsåret, men der var for store logistiske udfordringer, som ikke kunne løses, siger Fyens Stiftstidendes salgschef Jeppe Vennekilde til Sport Fyn, der normalt dækker alle stævnedage mellem jul og nytår.

Under de fire en halv stævnedage er der i alt mellem 10.000 og 12.000 mennesker, som passerer igennem hallerne i de dage - det er forældre, almindelige tilskuere, spillere, dommere og ledere, som konstant skiftes ud i de to haller, hvor der spilles samtidig.

Annonce

384 hold er med

Sidste år var der omkring 384 drenge- og pigehold med ved stævnet.

- Vi har for eksempel en udfodring med hal 2, hvor folk står megatæt og der er altid en flaskehals, når folk skal frem og tilbage og nye puljer skal begynde og andre er færdige. I de to haller har vi jo i alt fire puljer i gang samtidigt, og derfor kan vi ikke styre, hvor mange mennesker, der er i hallen på et givet tidspunkt, fastslår Jeppe Vennekilde.

Aflysningen kommer nu, fordi tilmeldingsstarten vil være omkring 1. oktober.

- Der var lagt op til et festligt 60 års jubilæumsstævne, med flere nye tiltag som blandt andet indvielse af en ”Hall of fame” med tidligere spillerprofiler fra stævnet. Vi var også i fuld gang med at planlægge en e-fodbold turnering, som vi havde meget store forventninger til, meddeler arrangøreren.

Begge dele gemmes til 2021, og der vil blive offentliggjort mere om tiltagene til næste sommer og efterår.

- For første gang i 47 år får mange af vore hjælpere altså lov til at blive hjemme mellem jul og nytår. Mange af dem har år efter år siddet trofast dag efter dag fra kl. 7 til 22 ved dommerbordet og i stævnekontoret, siger Jeppe Vennekilde.

Er der spørgsmål til aflysninger svarer stævneleder Søren Godskesen (20 12 98 58) eller salgschef Jeppe Vennekilde, Fyens Stiftstidende (40 10 88 86) gerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce