Annonce
SYDFYN

Avisen undersøger: Har du lokale spørgsmål om corona-situationen på Sydfyn, Langeland og Ærø?

Mange steder i Svendborg er der udsolgt for håndsprit. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fyns Amts Avis giver læserne mulighed for at stille spørgsmål i forbindelse med den coronavirus, der påvirker både nationalt og lokalt. Spørgsmålene vil vi forsøge at omdanne til svar.

Svendborg/Langeland/Ærø: Skal vi fortsat betale for vores barns plads i dagsinstitutionen, mens det står på? Får jeg pålagt gebyrer, når jeg ikke kan nå at aflevere min biblioteksbog i tide, fordi bibliotekerne er lukkede? Kan man stadig købe friskbagt morgenbrød? Kan vi fortsat komme frem og tilbage med færgen?

Coronavirussen og den nuværende situation, hvor store dele af Danmark er lukket ned, har unægtelig betydning for alles hverdag og åbner formenligt for en masse spørgsmål.

Spørgsmålene vil Fyns Amts Avis gerne finde svar på.

Derfor giver vi læserne en mulighed for at stille spørgsmål om coronavirussen og dens påvirkning på Sydfyn, Langeland og Ærø, eller fortælle os, hvad du mener, vi bør undersøge.

Det gør du i spørgeboksen nedenfor, hvorefter avisens journalister vil forsøge at finde et svar på spørgsmålet og forhåbentligt medvirke til at gøre de lokale borgere og læserne klogere på, hvad corona betyder lokalt.

Måske har vi i tidligere artikler besvaret dit spørgsmål, men i så fald vil vi linke til den historie, der giver dig svaret på dit spørgsmål.

Du kan spørge om alt, der handler om coronavirus. Eneste krav er, at det skal være med udgangspunkt i Sydfyn, Langeland eller Ærø.

Oplever du problemer med at få spørgeboksen til at virke, kan du altid kontakte journalist Henrik Nguyen på heng@faa.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce